Je hebt vast wel eens gehoord van gegrilde paprika of gegrilde courgette, maar wist je dat het ook heerlijk is om spitskool te grillen? De spitskool wordt lekker zoet en fris door het te grillen, maar blijft een bite houden die lekker knapperig is. De gegrilde spitskool serveren we met bulgur, wat op smaak is gemaakt met citroen, knoflooksaus en peterselie.
Bulgur is een graanproduct dat wordt gemaakt van verschillende soorten tarwe, meestal durumtarwe. Het wordt veel gebruikt in de Midden-Oosterse en mediterrane keukens. Bulgur wordt verkregen door tarwekorrels te stomen, te drogen en vervolgens te breken in verschillende groottes, variërend van fijn tot grof. Hierdoor heeft bulgur een kortere kooktijd in vergelijking met onbewerkte tarwe en heb je binnen mum van tijd deze heerlijke maaltijd op tafel staan. Andere smaakvolle gerechten met bulgur zijn deze gemarineerde aubergine steak met een bulgur salade of deze heerlijke köfte met bulgur-spinaziesalade.
Wanneer je je groenten grilt, verandert de textuur en worden de smaken nóg verrukkelijker. Tijdens het grillen veranderen de groenten waarbij hun natuurlijke zoetheid wordt versterkt en de groenten een heerlijk knapperige textuur krijgen. De natuurlijke suikers in de groenten worden namelijk door de hitte gekarameliseerd, wat resulteert in een smaakvolle en licht rokerige smaak.
Er zijn veel groenten die perfect zijn om te grillen. Naast klassieke opties zoals paprika, courgette en aubergine, zijn verrassende keuzes zoals spitskool een ware traktatie. Spitskool wordt heerlijk knapperig wanneer het is gegrild. Andere aanraders zijn asperges, maïskolven en champignons, die elk hun eigen karakteristieke smaken en texturen ontwikkelen onder invloed van de grill.
Het grillen van groenten verhoogt hun smaakprofiel en geeft een extra touch aan de textuur. Of je nu een barbecue hebt of een grillpan gebruikt, deze bereidingswijze brengt een feest van smaken en texturen samen op je bord.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment