Gegrilde spitskool met bulgur
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gegrilde spitskool met bulgur

Je hebt vast wel eens gehoord van gegrilde paprika of gegrilde courgette, maar wist je dat het ook heerlijk is om spitskool te grillen? De spitskool wordt lekker zoet en fris door het te grillen, maar blijft een bite houden die lekker knapperig is. De gegrilde spitskool serveren we met bulgur, wat op smaak is gemaakt met citroen, knoflooksaus en peterselie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde spitskool met bulgur

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de helft van de peterselie fijn. Hak de overige peterselie grof. Pers het sap uit 2/3 van de citroen. Snijd de overige citroen in schijfjes. Wanneer de bulgur klaar is en al het vocht heeft opgenomen, voeg je het sap van de citroen samen met de fijngehakte peterselie, knoflooksaus en peper en zout toe. Mix door elkaar en houd even warm.
2
Snijd ondertussen de spitskool in kwarten en besprenkel met de helft van de olijfolie en ras el hanout. Masseer alles goed in met je handen.
3
Verhit de overige olijfolie in een grillpan op hoog vuur en gril de spitskool rondom goudbruin.
4
Serveer de spitskool met de bulgur, schijfjes citroen en de grove peterselie.

Wat is bulgur?

Bulgur is een graanproduct dat wordt gemaakt van verschillende soorten tarwe, meestal durumtarwe. Het wordt veel gebruikt in de Midden-Oosterse en mediterrane keukens. Bulgur wordt verkregen door tarwekorrels te stomen, te drogen en vervolgens te breken in verschillende groottes, variërend van fijn tot grof. Hierdoor heeft bulgur een kortere kooktijd in vergelijking met onbewerkte tarwe en heb je binnen mum van tijd deze heerlijke maaltijd op tafel staan. Andere smaakvolle gerechten met bulgur zijn deze gemarineerde aubergine steak met een bulgur salade of deze heerlijke köfte met bulgur-spinaziesalade.

Waarom je groenten moet grillen

Wanneer je je groenten grilt, verandert de textuur en worden de smaken nóg verrukkelijker. Tijdens het grillen veranderen de groenten waarbij hun natuurlijke zoetheid wordt versterkt en de groenten een heerlijk knapperige textuur krijgen. De natuurlijke suikers in de groenten worden namelijk door de hitte gekarameliseerd, wat resulteert in een smaakvolle en licht rokerige smaak.

Er zijn veel groenten die perfect zijn om te grillen. Naast klassieke opties zoals paprika, courgette en aubergine, zijn verrassende keuzes zoals spitskool een ware traktatie. Spitskool wordt heerlijk knapperig wanneer het is gegrild. Andere aanraders zijn asperges, maïskolven en champignons, die elk hun eigen karakteristieke smaken en texturen ontwikkelen onder invloed van de grill.

Het grillen van groenten verhoogt hun smaakprofiel en geeft een extra touch aan de textuur. Of je nu een barbecue hebt of een grillpan gebruikt, deze bereidingswijze brengt een feest van smaken en texturen samen op je bord.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?