Er is niets lekkerder dan een pasta uit de oven. Zo’n ovenschotel vol met groenten en een krokant laagje kaas. Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel! Deze gevulde cannelloni met paddenstoelen en prei is zo’n gerecht waar je de minuten voor aftelt wanneer het in de oven staat.
Tip: gebruik de overige geraspte mozzarella om een tosti van te maken.
Cannelloni is een soort pasta die traditioneel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Het zijn grote, holle buisjes gemaakt van deeg, meestal gemaakt van tarwe, hoewel er ook glutenvrije versies beschikbaar zijn. Cannelloni lijkt een beetje op grote, dikke macaroni, maar in plaats van holle elleboogvormen, zijn cannelloni buizen meestal recht en cilindrisch van vorm.
Cannelloni wordt vaak gebruikt voor gerechten zoals cannelloni gevuld met ricotta en spinazie, waarbij de buizen worden gevuld met een mengsel van kaas en andere ingrediënten, en vervolgens gebakken in een saus. Het kan ook worden gebruikt in hartige gerechten met vleesvullingen of zelfs zoete desserts met bijvoorbeeld een vulling van chocolade of zoete ricotta.
Cannelloni is een veelzijdige pasta die zich goed leent voor het vullen met allerlei smakelijke ingrediënten en wordt vaak geserveerd met sauzen zoals tomatensaus, bechamelsaus of een combinatie van beide. Het is een populair gerecht in de Italiaanse keuken en wordt ook internationaal gewaardeerd vanwege zijn heerlijke smaak en textuur.
Probeer naast deze gevulde cannelloni met paddenstoelen ook eens deze cannelloni in tomatensaus. Een fluitje van een cent om te maken, maar superlekker van smaak! Of wat dacht je van een cannelloni met groene asperges? Een variant waar wij in het seizoen van de groene asperges geen genoeg van krijgen. Vind jij zalm wel lekker in je pasta? Ga dan voor een cannelloni met zalm en ricotta. Een heerlijke combinatie als je het aan ons vraagt. Meer pasta recepten of heerlijke lasagne recepten voor alle avonden in de week vind je natuurlijk op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment