Asperge cannelloni
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cannelloni met groene asperges

Cannelloni, één van de vele Italiaanse pastasoorten. Over het algemeen minder bekend bij het grote publiek, wat ontzettend jammer is! Zeker omdat deze pasta zo veelzijdig is. Je vult de pasta met alles wat jij lekker vindt, vervolgens zet je het vaak nog even in de oven waarna je kan genieten van een mega smaakvolle maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept cannelloni met groene asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Zet een grote pan water op. Verwijder de kontjes van de groene asperges. Kook de groene asperges 3 min. en spoel koud.
2
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in kwarten. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen 5 min. aan. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de truffeltapenade toe en bak 1 min. mee.
3
Kook de lasagnebladen 3 min. voor. Zorg ervoor dat de plakken elkaar niet te veel raken in het water, houd zo nodig in beweging.
4
Smelt de roomboter in een kleine steelpan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg al roerend de melk toe en breng langzaam aan de kook, tot de saus wat indikt. Pluk de salie en hak fijn. Voeg de helft van de salie toe aan de saus.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de groene asperges en champignons over de lasagnebladen en rol op. Leg de rolletjes op de saus. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over de saus. Bak het geheel 20 min. in de oven.
6
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten 2 tot 3 min. in de droge pan en schep vervolgens uit de pan.
7
Verdeel de pijnboompitten en de rest van de salie over de cannelloni wanneer deze uit de oven komt.

Welke pasta kies jij?

Er zijn verschillende soorten pasta die een breed scala aan vormen en smaken bieden. Laten we eens kijken naar enkele populaire pastasoorten en hun kenmerken. Spaghetti is waarschijnlijk een van de meest bekende pastavarianten. Deze lange, dunne slierten zijn perfect geschikt voor het serveren met klassieke tomatensaus, gehaktballen of zeevruchten. De vorm zorgt ervoor dat de saus zich goed aan de pasta hecht.

Penne is een buisvormige pasta met schuine sneden aan beide uiteinden. De stevige structuur van penne maakt het ideaal voor het vasthouden van dikke sauzen, zoals bolognese of roomsaus. Het is ook een populaire keuze voor pastasalades vanwege de stevige beet.

Cannelloni is een grotere pastasoort die wordt gebruikt om gevulde gerechten te maken. De buisvormige pasta wordt meestal gevuld met een mengsel van kaas, vlees of groenten en vervolgens gebakken in de oven. Het resultaat is een heerlijk en vullend gerecht. Farfalle, ook wel bekend als vlinderpasta, heeft de vorm van een strikje. Deze pasta is perfect voor lichte sauzen, zoals pesto, en wordt vaak gebruikt in koude salades.

Fusilli is een spiraalvormige pasta die goed samengaat met dikke, romige sauzen. De vorm van fusilli helpt de saus vast te houden, waardoor elke hap vol smaak is.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten pasta die beschikbaar zijn. Of je nu gaat voor de traditionele Italiaanse pasta’s of experimenteert met internationale variëteiten, er is altijd een pastasoort die aan je smaakpapillen zal voldoen. Het is tijd om te genieten van een heerlijke pasta maaltijd!

Meer pasta recepten

Welke pastasoort kies jij? Ga jij voor een van de klassieke pasta recepten of voor een heerlijke lasagne? Bekijk de pagina met alle lasagne recepten voor meer inspiratie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?