Pasta is er in allerlei vormen en maten. Cannelloni is er daar één van! Het heeft iets weg van lasagne, maar het zijn grote buisjes die je naar eigen wens en smaak kan vullen. In dit recept vullen we de cannelloni met zalm en ricotta. Een verrukkelijke combinatie als je het ons vraagt!
De Italiaanse keuken staat bekend om het gebruik van verse en seizoensgebonden ingrediënten. Pasta en pizza zijn twee iconische Italiaanse gerechten die wereldwijd bekend zijn. Zowel pizza als pasta wordt in veel verschillende vormen geserveerd en er wordt gevarieerd met diverse sauzen, ingrediënten en toppings.
De diversiteit van pastavormen is verbluffend, van spaghetti tot kleine schelmvormige orecchiette en alles daartussen. Ieder pastatype is ontworpen om sauzen en smaken op unieke wijze vast te houden. Dit zorgt ervoor dat iedere hap van de pasta een genot blijft.
De wereld van de Italiaanse pasta’s is een echte aanrader om te ontdekken. De twee klassiekers pasta carbonara en de pasta bolognese zijn onder andere erg geliefd, ze staan bekend om hun rijke smaken en de eenvoudige bereiding. Maar de variatie in Italiaanse pasta’s blijft enorm. Je kunt het zo moeilijk of juist makkelijk maken als dat je zelf wilt.
Probeer bijvoorbeeld de groene tortelloni in spinazie-ricottasaus. Een heerlijke pasta die je in 35 minuten op tafel kunt serveren. Of ga daarentegen voor een hele simpele pasta, maar wel enorm lekker! De pasta peperonata met gegrilde paprika, een heerlijke avondmaaltijd. Met slechts 3 bereidingsstappen en 15 minuten van je tijd, staat dit genot op tafel! Of kies jij toch voor een smaakvolle klassieker? De pasta pesto is altijd een aanrader. Wat wordt jouw favoriete pastagerecht uit Italië? Kies jij voor een cannelloni, lasagne of een traditionele pasta? Bekijk voor meer inspiratie onze pasta recepten pagina!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment