Cannelloni Met Zalm En Ricotta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Cannelloni met zalm en ricotta

Pasta is er in allerlei vormen en maten. Cannelloni is er daar één van! Het heeft iets weg van lasagne, maar het zijn grote buisjes die je naar eigen wens en smaak kan vullen. In dit recept vullen we de cannelloni met zalm en ricotta. Een verrukkelijke combinatie als je het ons vraagt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept cannelloni met zalm en ricotta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de ricotta met de kookroom. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. slinken. Voeg de tuinerwtjes, blokjes zalm en de helft van het ricotta mengsel toe. Roer door en verwarm nog 1 min.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel ¼ van het ricotta mengsel over de bodem van een ovenschaal. Vul de cannelloni met het spinazie-zalm mengsel en leg op de ricotta. Verdeel de rest van de ricotta over de cannelloni.
4
Pluk de takjes peterselie en hak fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de peterselie, Parmezaanse kaas en panko en verdeel over de ricotta. Bak het geheel 30 min. in de oven.

Italiaanse pasta, wij zijn er dol op!

De Italiaanse keuken staat bekend om het gebruik van verse en seizoensgebonden ingrediënten. Pasta en pizza zijn twee iconische Italiaanse gerechten die wereldwijd bekend zijn. Zowel pizza als pasta wordt in veel verschillende vormen geserveerd en er wordt gevarieerd met diverse sauzen, ingrediënten en toppings.

De diversiteit van pastavormen is verbluffend, van spaghetti tot kleine schelmvormige orecchiette en alles daartussen. Ieder pastatype is ontworpen om sauzen en smaken op unieke wijze vast te houden. Dit zorgt ervoor dat iedere hap van de pasta een genot blijft.

De wereld van de Italiaanse pasta’s is een echte aanrader om te ontdekken. De twee klassiekers pasta carbonara en de pasta bolognese zijn onder andere erg geliefd, ze staan bekend om hun rijke smaken en de eenvoudige bereiding. Maar de variatie in Italiaanse pasta’s blijft enorm. Je kunt het zo moeilijk of juist makkelijk maken als dat je zelf wilt.

Probeer bijvoorbeeld de groene tortelloni in spinazie-ricottasaus. Een heerlijke pasta die je in 35 minuten op tafel kunt serveren. Of ga daarentegen voor een hele simpele pasta, maar wel enorm lekker! De pasta peperonata met gegrilde paprika, een heerlijke avondmaaltijd. Met slechts 3 bereidingsstappen en 15 minuten van je tijd, staat dit genot op tafel! Of kies jij toch voor een smaakvolle klassieker? De pasta pesto is altijd een aanrader. Wat wordt jouw favoriete pastagerecht uit Italië? Bekijk voor meer inspiratie onze pasta recepten pagina!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via