Krokante Vispita
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Krokante vispita’s

Snel, makkelijk en vol van smaak: deze krokante vispita’s zijn de perfecte maaltijd voor op een doordeweekse drukke dag. Met maar een paar ingrediënten zet je dit heerlijke gerecht al op tafel! En het gerecht is ook nog eens budgetproof.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept krokante vispita’s

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Verdeel de (bevroren) vissticks over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
2
Pel en snijd ondertussen de rode ui in blokjes. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. Hak de dille grof en mix met de rode ui, komkommer, tomaat en wat peper en zout.
3
Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd open. Besmeer de binnenkanten met de hummus en beleg met de rucola, vissticks en komkommersalade.

Kies eens vaker voor een recept met vis in de hoofdrol!

We zijn allemaal wel bekend met een krokante pita met shoarma. Zo’n goedgevuld broodje met lamsvlees, gebakken in diverse kruiden, afgetopt met ingelegde zoetzure rode uien en knoflooksaus of zelfgemaakte tzatziki. Loopt het water je al in de mond? Dat snappen we! Maar ook met vis kan je een heerlijk pitabroodje vullen. Vis kan een pitabroodje een frisse touch geven en tegelijkertijd krijg je alle goede vetten binnen van vis. Zo zit deze pita tonijn bomvol vezels en eiwitten en het is ook gemakkelijk om mee te nemen voor een lekkere lunch.

Wil je een keer wat verrassends serveren? Probeer eens een gevulde pita met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus. De garnalen en witvis worden samen met verschillende smaakmakers gevormd tot kleine viskoekjes, die je gemakkelijk in de pita’s kan verwerken. De toevoeging van wortel- en komkommerlinten en de zelfgemaakte saus maakt het geheel compleet! Een ander fris gerecht dat je zeker wilt proberen, is de pita met knoflook garnalen, avocado, rode kool en limoenmayonaise. De pita is heerlijk fris dankzij de limoenmayonaise en een kleurrijke knapperige salade van rode kool. Twee goede tegenhangers van de knoflookgarnalen, waardoor het geheel een smaakbommetje wordt!

Zo zie je maar weer: met verschillende soorten vis kan je heerlijke pitabroodjes vullen! Er zijn tal van andere smaakvolle recepten met vis om te proberen. Wat dacht je van lekkerbekjes met aardappelpartjes en bloemkool? Of een heerlijke pulled zalm met rijst, komkommer en een lekkere saus van sojasaus en ketjap? Genoeg recepten met vis om te ontdekken! Perfect om antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via