In samenwerking met:
Pitabroodjes Met Falafel En Geroosterde Groenten 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Pitabroodjes met falafel en geroosterde groenten

Een gouden combinatie is toch wel een pitabroodje met falafel. Deze broodjes zijn ontzettend lekker, al helemaal door de toevoeging van geroosterde groenten zoals bloemkool, courgette en aubergine.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pitabroodjes met falafel en geroosterde groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de courgette, aubergine en paprika in stukjes. Doe de bloemkool, courgette, aubergine en paprika in een kom. Voeg ½ van de plantaardige olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snufje peper toe.
2
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 25-30 min. in de oven.
3
Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Giet de overige plantaardige olie in een pan en bak de falafel circa 3 min.
5
Snijd de pitabroodjes voor de helft open. Besmeer de pitabroodjes vanbinnen met hoemoes kerrie en hoemoes spicy mango. Beleg met de gegrilde groenten en falafel.

Heerlijke vegetarische balletjes

Falafel is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Deze smakelijke lekkernij bestaat voornamelijk uit kikkererwten of tuinbonen, vermengd met kruiden en specerijen en vervolgens gefrituurd tot een knapperige, goudbruine lekkernij. Het resultaat is een voedzaam en smaakvol balletje dat zowel vegetariërs als vleesliefhebbers kan bekoren.

Een van de charmes van falafel is de diversiteit aan ingrediënten en bereidingswijzen. Traditioneel bestaat het deeg uit gemalen kikkererwten, verse kruiden zoals peterselie en koriander, knoflook, ui en specerijen zoals komijn en korianderzaad. Sommige varianten bevatten ook tarwebloem of bakpoeder om het deeg luchtiger te maken. Deze ingrediënten worden samengevoegd tot een samenhangend mengsel, gevormd tot kleine balletjes en vervolgens gefrituurd tot perfectie.

Falafel wordt vaak geserveerd met tahinsaus, yoghurtsaus of in een warm pitabroodje, samen met verse groenten zoals tomaten, komkommers en sla. Het resultaat is een smaakexplosie van knapperige buitenkant, zachte binnenkant en een harmonie van kruiden en sauzen.

Dit gerecht is niet alleen geliefd vanwege zijn heerlijke smaak, maar ook vanwege de voedzame eigenschappen. Kikkererwten, het belangrijkste ingrediënt, zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Falafel is daarmee niet alleen een culinaire traktatie, maar ook een gezonde keuze.

Meer smaakvolle falafel recepten

Probeer falafel eens te combineren in een frisse Griekse salade of verwerk het in een curry met spinazie en naanbrood. Heb je genoeg tijd, maak dan een zelfgemaakte pita mét zelfgemaakte falafel! Zo kun je je eigen draai geven aan zowel het pitabroodje als de falafel en maak je het recept helemaal eigen. Uitpakken met de borrel? Maak dan deze borrelplank met Mediterrane mezze, waaronder hummus én falafel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?