Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder en wat peper en zout. Vorm van het gehakt per persoon 4 gehaktballetjes. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt 7 min.
2
Rasp ¾ van de komkommer. Knijp al het vocht eruit. Snijd de overige komkommer in schijfjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, dille en wat peper en zout. Roer door elkaar tot een romige tzatziki.
3
Plaats de pitabroodjes voor 3-4 min. in de oven. Snijd de helft van het pitabroodje in. Verdeel de tzatziki over de broodjes, gevolgd door de kipgehaktballetjes, koolmix, ingelegde rode ui, komkommerplakjes en groene pepers. Hak de peterselie fijn en garneer over de pita’s.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.