Biefstuk Met Pesto En Burrata 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Biefstuk met pesto en burrata

Zin in een AVG’tje, maar wil je wat meer uitpakken? Ga dan voor deze biefstuk met pesto en burrata. Het gerecht is vol van smaak en heerlijk in combinatie met de aardappelpartjes en bimi. Het perfecte AVG’tje als je het aan ons vraagt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept biefstuk met pesto en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie en aardappelkruiden. Leg de bimi ernaast en besprenkel met de overige olijfolie en wat peper en zout. Schuif voor 20 min. in de oven.
2
Verhit ondertussen de roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de biefstuk rondom gaar zoals jij hem lekker vindt (rare, medium of well done). Haal uit de pan, bestrooi met wat peper en zout en dek af met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
3
Snijd de biefstuk in plakken. Verdeel samen met de aardappelpartjes en bimi over de borden en verdeel de pesto, burrata en basilicum over de biefstuk.

Aan de slag met biefstuk

Er is niets zo lekker als een goede biefstuk. Zo’n stuk vlees wat gebakken is naar wens, waarna je het doormidden snijdt en vervolgens geniet van een mals hapje. Je kan het serveren voor een romantisch diner, maar ook zeker voor een gezellig avondje met vrienden of familie is een botermals biefstukje een succes. Serveer met wat frietjes, aardappelgratin of gebakken aardappelen en groenten als bimi, haricots verts of een frisse salade en het is tijd om te genieten!

Biefstuk kan je op diverse manieren bereiden. Het bakken van biefstuk lijkt moeilijk, maar dat is het zeker niet. Zolang je kiest voor kwaliteitsvlees en de juiste bereidingswijze, serveer je een heerlijk mals stuk biefstuk. Belangrijk is om eerst de biefstuk op kamertemperatuur te laten komen. Dep daarna de biefstuk goed droog en besprenkel met zout. Let op: peper kan je het beste na het bakken toevoegen, anders verbrandt het. Bak vervolgens je biefstuk in boter, zodat de biefstuk zijn rijke botersmaak behoudt.

Eén van de lekkerste recepten met biefstuk is dit recept met pesto, burrata, gekruide aardappelpartjes en heerlijke bimi. Het is een makkelijk recept en ook nog eens snel te bereiden. Probeer ook eens een Oosters recept met deze snelle noedels met biefstuk en mango. De mango geeft een lekkere zoete touch aan dit gerecht en de broccoli en wortel behouden een lekkere bite. Liever een fris gerecht? Ga dan voor deze biefstuksalade met gepofte tomaatjes. In slechts 20 minuten staat deze heerlijke salade al op tafel, boordevol groenten en met dat lekkere malse stukje biefstuk. Biefstuk is altijd het perfecte antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Meer receptinspiratie

Pesto is een heerlijke toevoeging aan veel gerechten. Denk aan een pasta pesto, een salade met pesto of als saus voor door een ovenschotel. Je kan er veel kanten mee op! Ontdek de lekkerste pasta recepten en risotto recepten met bijvoorbeeld pesto!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Soja
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via