Zoete Aardappel Met Burrata En Zelfgemaakt Pesto1 (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zoete aardappel met burrata en zelfgemaakte pesto

Geroosterde zoete aardappel met romige burrata en frisse zelfgemaakte pesto, dit klinkt toch goddelijk? Dit makkelijke recept is smaakvol en perfect als lichte maaltijd. Een combinatie van zacht, knapperig en hartig in één gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Zoete aardappel met burrata en zelfgemaakte pesto

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen en snijd doormidden. Plaats ze op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Pof de aardappelen 40 min. in de oven.
2
Voeg ondertussen de basilicum, olijfolie, 2/3 van de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en wat peper en zout toe aan een keukenmachine of blender en mix tot een egale pesto.
3
Haal de aardappelen uit de oven en gebruik een vork om de binnenkant van de aardappel te pureren. Hak de ongezouten pistachenoten fijn en snijd de cherrytomaten in partjes. Verdeel de burrata, pesto, pistachenoten, cherrytomaten en de overige pijnboompitten over de zoete aardappel. Breng op smaak met peper en zout.

Zoete aardappel: veelzijdig en gezond alternatief voor de gewone aardappel

De zoete aardappel is een populaire groente die steeds vaker in de keuken wordt gebruikt. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Zoete aardappelen behoren tot de windefamilie, terwijl gewone aardappelen tot de nachtschadefamilie behoren. Het grootste verschil zit in de smaak en voedingswaarde: zoete aardappelen hebben een licht zoete smaak en bevatten meer vezels en vitamine A dan gewone aardappelen. Ideaal voor een gezond recept dus!

Hoe bereid je zoete aardappel?

Zoete aardappel is ontzettend veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid. Roosteren in de oven is een van de meest populaire methodes. Door de aardappel te snijden in blokjes en te bakken met olijfolie en kruiden, krijgt hij een heerlijke karamellisatie. Ook koken of stomen is een optie, ideaal voor puree of stamppot. Daarnaast kun je zoete aardappel grillen, bakken of zelfs frituren voor krokante zoete-aardappelfrietjes.

Populaire recepten met zoete aardappel

Door de veelzijdigheid van zoete aardappel kun je er veel kanten mee op. Een van de meest geliefde gerechten is zoete aardappelfriet, waarbij de aardappel in dunne reepjes wordt gesneden en gebakken in de oven of friteuse. Ook gevulde zoete aardappel is een heerlijke optie: bak een hele zoete aardappel en vul hem met bijvoorbeeld zwarte bonen, avocado en feta of ga voor dit recept met burrata en een zelfgemaakte pesto.

In de Aziatische keuken wordt zoete aardappel vaak gebruikt in curry’s, zoals een romige kokosmelkcurry met kikkererwten en spinazie. Daarnaast is zoete aardappelsoep een perfecte comfort food optie, vooral in de koudere maanden wanneer je zin hebt in een romig soep recept. Of je nu kiest voor hartig of zoet, de zoete aardappel is een smaakvolle en voedzame toevoeging aan je maaltijden!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via