Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 35min
1
Steek de barbecue aan. Laat het jackfruit uitlekken en was ongeveer 3 min. goed onder ijskoud stromend water (dit zorg ervoor dat het jackfruit wat minder zuur wordt). Laat het gewassen jackfruit uitlekken en halveer alle stukjes.
2
Meng voor de marinade de tamarinde, 1/2 van de sojasaus, 1/3 van de sambal, de gember, de zonnebloemolie en de knoflook in een schaaltje. Meng de jackfruit stukjes door de marinade en zet 1 uur in de koelkast zodat de marinade goed in het jackfruit trekt.
3
Laat ondertussen 6 satéstokjes in water weken zodat deze niet verbranden op de barbecue. Prik de jackfruit stukjes op de satéstokjes en bak 5 min. per kant.
4
Snijd de rode peper fijn (zonder zaadlijst voor een milde variant) en de lente-ui in ringetjes.
5
Meng in een steelpannetje de pindakaas, melk en overige sambal en sojasaus. Breng de saus aan de kook zodat je een warme pindasaus krijgt. Serveer de satéstokjes met de zelfgemaakte pindasaus en top deze af met lente-ui en rode peper. Tip! Serveer de jackfruit saté in combinatie met een frisse salade van komkommer, radijs en snoeptomaatjes. In plaats van de barbecue kan er ook een (grill)pan gebruikt worden. Voeg wat olie toe aan de pan en bak in 10 min. rondom bruin.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Koolhydraatarm
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via