Raclette Spiesjes
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Raclette spiesjes

Gesmolten kaas is altijd lekker met gourmetten, zeker deze raclette spiesjes zijn om van te watertanden. De aardappels kook je van tevoren even, rijg je aan een satéprikker en bak je kort op het gourmetstel samen met een plakje raclette kaas en wat peterselie. Het resultaat? Een hemels gerecht!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept raclette spiesjes

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Zet een grote pan water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de aardappelblokjes met wat zout in ongeveer 6 min. beetgaar en spoel koud af.
2
Rijg de blokjes aan een satéprikker. Pluk de peterselie van de takjes en hak fijn.
3
Bak de spiesjes 2 min. per kant op de bakplaat. Leg tijdens het bakken van de laatste kant een half plakje raclette kaas op de spies, laat smelten en Strooi hier peterselie overheen.

Tip: Serveer de spiesjes eventueel met zure room.

Traditioneel Zwitsers gerecht

Wist je dat raclette de naam is van een traditioneel Zwitsers gerecht? De naam, afkomstig van het Franse woord racler, betekent ‘schaven’ of ‘schrapen’. Dit omdat je een halve blok kaas op een speciaal warmtetoestel plaatst. De bovenste gesmolten laag van de kaas schraap je af met een mes en laat je direct op het bord glijden. Lekker met een in de schil gekookte aardappel!

Raclette kaas

Voor de raclette gebruik je een speciaal soort Zwitsers kaas: raclette! Deze kaas heeft een volle, romige smaak, past goed bij allerlei soorten ingrediënten en is ideaal om te smelten.

Gelijkenis met kaasfondue

Net als raclette is kaasfondue gebaseerd op een Zwitsers recept, waarbij je een grote pan smeltende kaas voor je hebt. Heerlijk in combinatie met rauwe groenten als paprika, tomaten en wortel of geroosterde groenten als champignons, broccoli en bloemkool. Probeer eens een camembert kaasfondue of truffel kaasfondue voor de variatie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via