Groene Tortelloni In Spinazie Ricottasaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Groene tortelloni in spinazie-ricottasaus

Tortelloni, tortellini, tortello, met al die verschillende pastasoorten, zie je misschien door de bomen het bos niet meer. In dit gerecht vind je verse tortelloni – de grote broer van de kleinere tortellini – gevuld met ricotta en spinazie.

Deze gevulde pasta is een mooie basis voor dit gerecht. De vulling van ricotta en spinazie gaan perfect samen met de zoete cherrytomaatjes. Voor een heerlijke zoete toets worden deze cherrytomaten in de oven geroosterd. Een mooie aanvulling op een lekker romig gerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept groene tortelloni in spinazie-ricottasaus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met balsamico, suiker, de helft van de olijfolie en peper en zout. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Snijd de snijbonen in reepjes.
2
Blancheer de snijbonen 3 min. in ruim water en giet af. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de snijbonen toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. op laag vuur.
3
Maak de spinazie aan met de balsamico-olie van de cherrytomaten. Kook de tortelloni in 6 min. beetgaar in ruim gezouten water.
4
Serveer de tortelloni met de saus, spinazie en cherrytomaten en garneer met Grana Padano flakes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via