Tortelloni, tortellini, tortello, met al die verschillende pastasoorten, zie je misschien door de bomen het bos niet meer. In dit gerecht vind je verse tortelloni – de grote broer van de kleinere tortellini – gevuld met ricotta en spinazie.
Deze gevulde pasta is een mooie basis voor dit gerecht. De vulling van ricotta en spinazie gaan perfect samen met de zoete cherrytomaatjes. Voor een heerlijke zoete toets worden deze cherrytomaten in de oven geroosterd. Een mooie aanvulling op een lekker romig gerecht.
Tip: kook de tortelloni niet té lang, het is lekker als het beetgaar is.
Ondanks dat er maar één letter verschil zit in de twee benamingen, zijn het toch twee aparte pastasoorten. Wat is tortelloni en wat is tortellini? Tortellini is de kleine gevulde pasta. Deze pasta wordt vaak gevuld met vlees. Tortelloni is een grotere pastasoort die gevuld wordt met ingrediënten als tomaat en ricotta.
Tortelloni kan je vullen met ontzettend veel verschillende vullingen. In principe kun je de pasta vullen met alles wat je lekker vindt. Kies voor verschillende kaassoorten, maar ook allerlei groenten kun je erin stoppen. Zorg er wel voor dat je de ingrediënten voor de vulling klein snijdt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment