In samenwerking met:
Groente Quiche Met Geitenkaas 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Groentenquiche met geitenkaas

Deze groentenquiche met geitenkaas is een heerlijk vegetarisch lunchgerecht om lekker uit te delen! Ideaal om mee te nemen tijdens een dagje weg. De quiche maak je onder andere met artisjok, cherrytomaatjes, zachte geitenkaas en olijven. Lekker voedzaam én enorm smaakvol!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept groentenquiche met geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snijd de knoflook fijn. Verkruimel de geitenkaas grof. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef en halveer de artisjokken en cherrytomaten.
2
Meng de eieren, kookroom, knoflook, Oriëntaalse kruiden en ½ van de geitenkaas tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de olijfolie en vervolgens het flammkuchendeeg over de bakvorm.
4
Meng de groenten en olijven door het eimengsel en verdeel over de bodem. Verdeel de overige geitenkaas over de quiche. Plaats de quiche 30 min. in de oven. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
5
Snijd de groentequiche in stukken en garneer met de basilicumblaadjes.

Tip: voeg wanneer de quiche niet vegetarisch hoeft te zijn plakjes chorizo toe.

Smaakvolle quiches voor iedere dag

Een quiche past in het rijtje van flammkuchen recepten en pizza recepten, omdat de bodems van deze gerechten allemaal gemaakt worden van deeg. Toch zijn quiches heel iets anders! Terwijl flammkuchen en pizza’s plat zijn, heeft de quiche een opstaand randje. Hierdoor kan je een quiche vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Wij zetten een aantal verrukkelijke recepten voor quiches op een rijtje!

Te beginnen natuurlijk met de klassieke quiche Lorraine. Deze quiche is ontstaan in de regio Lotharingen in Frankrijk, lange tijd geleden. De belangrijkste ingrediënten zijn room, eieren en spek. Wij verwerken er ook Gruyère in, wat we mengen met de eieren, kookroom en nootmuskaat. Verdeel prei en de spekjes over de deegbodem, schenk het ei-room mengsel eroverheen en bak de quiche af in de oven. Dat is alles!

Een quiche met vis? Zeker proberen! Deze quiche met Hollandse garnalen is een echte aanrader. Een heerlijke variatie op de klassieker, en minstens net zo lekker! De vulling bestaat uit spinazie, cherrytomaten en een mengsel van room en eieren. Deze quiche kan je heel goed serveren als hoofdgerecht. En blijft er iets over? Geniet er de volgende dag van tijdens de lunch!

Met deze quiche met lamsgehakt, harissa en sumak-uien reizen we af naar Turkije. Een hele verrassende quiche waarin de smaken ontzettend mooi samenkomen! De sumak-uien zorgen voor een heerlijke frisse touch aan het gerecht en zijn een mooie tegenhanger van alle andere smaakmakers.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via