Deze groentenquiche met geitenkaas is een heerlijk vegetarisch lunchgerecht om lekker uit te delen! Ideaal om mee te nemen tijdens een dagje weg. De quiche maak je onder andere met artisjok, cherrytomaatjes, zachte geitenkaas en olijven. Lekker voedzaam én enorm smaakvol!
Tip: voeg wanneer de quiche niet vegetarisch hoeft te zijn plakjes chorizo toe.
Een quiche past in het rijtje van flammkuchen recepten en pizza recepten, omdat de bodems van deze gerechten allemaal gemaakt worden van deeg. Toch zijn quiches heel iets anders! Terwijl flammkuchen en pizza’s plat zijn, heeft de quiche een opstaand randje. Hierdoor kan je een quiche vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Wij zetten een aantal verrukkelijke recepten voor quiches op een rijtje!
Te beginnen natuurlijk met de klassieke quiche Lorraine. Deze quiche is ontstaan in de regio Lotharingen in Frankrijk, lange tijd geleden. De belangrijkste ingrediënten zijn room, eieren en spek. Wij verwerken er ook Gruyère in, wat we mengen met de eieren, kookroom en nootmuskaat. Verdeel prei en de spekjes over de deegbodem, schenk het ei-room mengsel eroverheen en bak de quiche af in de oven. Dat is alles!
Een quiche met vis? Zeker proberen! Deze quiche met Hollandse garnalen is een echte aanrader. Een heerlijke variatie op de klassieker, en minstens net zo lekker! De vulling bestaat uit spinazie, cherrytomaten en een mengsel van room en eieren. Deze quiche kan je heel goed serveren als hoofdgerecht. En blijft er iets over? Geniet er de volgende dag van tijdens de lunch!
Met deze quiche met lamsgehakt, harissa en sumak-uien reizen we af naar Turkije. Een hele verrassende quiche waarin de smaken ontzettend mooi samenkomen! De sumak-uien zorgen voor een heerlijke frisse touch aan het gerecht en zijn een mooie tegenhanger van alle andere smaakmakers.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment