Een heerlijke dip uit de Mexicaanse keuken die je voor diverse gerechten kan gebruiken: guacamole. De dip wordt gemaakt met avocado en op smaak gebracht met limoen, trostomaten, knoflook, rode peper, koriander en een vleugje peper en zout. Heerlijk voor bijvoorbeeld deze linzenburgers!
Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!
Tip: je kan de ingrediënten ook gemakkelijk grof pureren met behulp van een staafmixer.
Tip: dek de guacamole luchtdicht af met huishoudfolie om verkleuring te voorkomen. Zo kan je er later nog van genieten!
Je hebt vast wel eens van guacamole gehoord! Het is een stevige dip uit Mexico en wordt gemaakt van avocado’s, tomaten, ui en andere smaakmakers. De dip wordt mooi groen door het prakken van de avocado’s en is heerlijk romig en vol van textuur. De guacamole kan je verder op smaak maken door bijvoorbeeld knoflook en limoen toe te voegen, maar ook eventueel rode peper of chilivlokken. Het maken van guacamole is helemaal niet moeilijk. Integendeel, het is een heel makkelijk recept. In dit recept gaan we voor een wat chunky guacamole door het grof te prakken, maar je kan er eventueel ook voor kiezen om het glad te pureren met behulp van een staafmixer.
Deze heerlijke groene dip kan je bij veel verschillende gerechten serveren. Natuurlijk is guacamole heerlijk bij nachochips of een nachoschotel, maar het is ook lekker om bijvoorbeeld te serveren bij deze vegetarische quesadilla met zelfgemaakte kruidenmix. De guacamole geeft in dit recept een heerlijke frisse touch. Bij de polentafriet met gegrilde groenten serveren we ook een romige guacamole als tegenhanger van de diverse smaken. Wist je dat je ook kan lunchen met guacamole? Zo kiezen we in dit recept voor toast met ei én guacamole! Een verrassende combinatie.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment