Een burger gemaakt van linzen? Dat wil je proberen! Met deze burger mis je het vlees geen moment. De burgers maak je van bruine linzen, ui, knoflook, ei en paneermeel. Zo maak je jouw eigen vegetarische burger die barst van de eiwitten! Serveer de burgers met pitabroodjes, guacamole, tomaat, ei en komkommer óf wat jij lekker vindt voor een volledige maaltijd.
Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!
Tip: beleg de linzenburger eens met zoetzure komkommer of rode kool.
Tip: lekker met zoete aardappel frietjes.
Wanneer je (regelmatig) vegetarisch of zelfs plantaardig eet, ben je vast en zeker bekend met linzen. Weet jij juist niet precies hoe je linzen kan verwerken in je gerechten of heb je meer inspiratie nodig? Wij helpen je op weg met een aantal heerlijke en gezonde recepten!
Linzen worden verwerkt in dahl, een typisch Indiaas gerecht waarbij linzen worden gekookt met verschillende soorten kruiden en specerijen. Aanraders voor gerechten zijn deze dahl met linzen en de dahlpuree met spinazie. Beide gerechten zijn door de toevoeging van de linzen ontzettend voedzaam.
Met linzen maak je ook de lekkerste salades. Wat dacht je van deze bloemkoolsteak met daarnaast een overheerlijke linzensalade? De salade bestaat uit rode ui, linzen, babyspinazie en wat olijfolie en citroensap. Een super smaakvolle én simpele salade die heel goed samengaat met de gegrilde bloemkoolsteak.
Ook lekker: tabouleh met linzen en tonijn. Tabouleh wordt normaal gesproken gemaakt van bulgur, maar in dit gerecht gaan we voor een twist en kiezen we voor linzen. We combineren het met tomaat, komkommer en bosui en een kruidenmengsel van peterselie, munt, olijfolie, citroen en peper en zout. Superlekker in combinatie met de tonijnsteak!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment