Hete Bliksem Van Peer En Appel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Hete bliksem van peer en appel

Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept hete bliksem van peer en appel

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Schil de aardappelen, peren en appels en snijd in blokjes. Snipper de ui.
2
Doe de aardappelen, ui, kaneel, steranijs, peren en appels in een ruime pan en voeg water toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat 15-20 min zachtjes koken.
3
Bak ondertussen de spekreepjes op laag vuur zonder olie en laat uitlekken.
4
Giet alles af, haal de steranijs en kaneel uit de pan, voeg roomboter en melk toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spekreepjes door de hete bliksem.
5
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipburger op matige temperatuur in ca 5 min bruin, keer regelmatig.

Wat is hete bliksem?

Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Ook wel een stamppot bestaande uit verschillende delen. Het ene deel zoete aardappelen of nog een deel zure aardappelen. Ten slotte ook nog een deel uien.

Welke vlees is lekker bij hete bliksem?

Je kunt bij hete bliksem zelf een vleessoort kiezen die jij lekker vindt! Het is goed te combineren met bijvoorbeeld rookworst, slavink of eendenborst.

Welke appels heb je nodig voor hete bliksem?

Ook met de appels bij hete bliksem kun je variëren naar eigen smaak. In principe worden een zoete en zure appels geadviseerd. Maar heb je liever alleen zure appels of alleen zoete appels, dan kan dit natuurlijk ook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via