Hete Bliksem Van Peer En Appel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Hete bliksem van peer en appel

Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept hete bliksem van peer en appel

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Schil de aardappelen, peren en appels en snijd in blokjes. Snipper de ui.
2
Doe de aardappelen, ui, kaneel, steranijs, peren en appels in een ruime pan en voeg water toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat 15-20 min zachtjes koken.
3
Bak ondertussen de spekreepjes op laag vuur zonder olie en laat uitlekken.
4
Giet alles af, haal de steranijs en kaneel uit de pan, voeg roomboter en melk toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spekreepjes door de hete bliksem.
5
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipburger op matige temperatuur in ca 5 min bruin, keer regelmatig.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via