In samenwerking met:
Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot

Een klassieke stamppot recept is altijd een goed idee! Deze zuurkoolstamppot maken we extra lekker door zoute spekjes, frisse appel en knapperige walnoten toe te voegen. Perfect om een drukke dag mee af te sluiten.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verhit een pan met water. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
2
Verwarm ondertussen de zuurkool in een steelpan 10 min. op laag vuur. Pel en snipper de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm.
3
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en basterdsuiker toe en bak in 2-3 min. goudbruin.
4
Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
5
Giet de aardappelen af en vang een beetje kookvocht op. Voeg de boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Meng de zuurkool, spekreepjes en het appelmengsel erdoor en bestrooi met de walnoten.

Het seizoen van de stamppotten is weer terug!

De dagen worden kouder, het wordt weer eerder donker en de straten zijn gezellig verlicht. Dat betekent maar één ding: het stamppotten seizoen is van start! De herfst en winter zijn hét moment om te genieten van smaakvolle stamppotten. Ook in de lente en zomer heb je heerlijke stamppot recepten, maar in de herfst en winter pakken we graag uit met klassieke recepten. Denk aan een boerenkool stamppot, zuurkool stamppot en andijvie stamppot. Ook varianten van de klassiekers zijn aan te raden. Door een kleine twist kan je al een verrassend stamppot gerecht op tafel zetten. Kies jij voor een vernieuwde stamppot of ga je toch liever voor een traditioneel gerecht met echte Hollandse wintergroenten?

Voor een drukke dag raden wij deze zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot aan. Het klassieke zuurkoolstamppot recept krijgt een kleine twist door er frisse appel en knapperige walnoten aan toe te voegen. Of wat dacht je van deze rode kool stamppot met zoete aardappel en rookworst? In plaats van kruimige aardappelen kiezen we in dit recept voor zoete aardappel voor een heerlijke smaak.

Liever een klassieker? Ga dan voor een stamppot boerenkool met rookworst, deze snijbonenstamppot met spekjes of een heerlijke hutspot met rookworst. Deze drie recepten zijn makkelijk te bereiden met typische wintergroenten en zijn hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Namelijk: een bordje comfort food.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via