In samenwerking met:
Indiase Groentestoof Met Pompoen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Indiase groentestoof met pompoen

Gerechten uit de Indiase keuken zijn echte smaakbommetjes. Door het gebruik van verschillende kruiden zet je een heerlijke maaltijd op tafel. In dit recept kiezen we voor gemak en verwerken we in de stoof Indiase curry-kokossoep. Daardoor zet je de groentestoof al in 30 minuten op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept indiase groentestoof met pompoen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwijder de schil van de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de tomaten in blokjes van 3 cm. Pel en snijd de uien fijn. Snijd de spitskool fijn.
2
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de ui en pompoen glazig. Voeg de spitskool, tomaten en Indiase curry-kokossoep toe. Stoof gedurende 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
3
Ris ondertussen de blaadjes van de koriander. Verdeel de groentestoof over de borden en garneer met de kwark en koriander. Serveer de stoof met de pappadums.

Tip: voeg extra rijst toe wanneer de stoof niet koolhydraatarm hoeft te zijn.

Curry, dahl en tandoori gerechten: klassiekers uit de Indiase keuken

De Indiase keuken staat bekend om de rijke smaken, diverse aroma’s en levendige kleuren. Deze keuken is gebaseerd op eeuwenoude tradities waarin kruiden de boventoon voeren. Van geurige kardemom tot pittige chili’s en aromatische koriander; de Indiase keuken is er één van vele verschillende smaken.

Curry’s komen ontzettend veel voor in de Indiase keuken. Ze variëren van mild tot pittig en kunnen worden bereid met vlees, vis, groenten of peulvruchten. Elk gerecht heeft zijn eigen karakteristieke smaakprofiel. Maak bijvoorbeeld eens de vegetarische groenten curry of ga voor de Indiase spinaziecurry paneer. Paneer is een kaassoort die regelmatig wordt gebruikt in Indiase gerechten. Doordat het veel eiwitten bevat, is het een goede vervanger voor vlees of vis. Ideaal wanneer je vegetarisch bent of graag een avondje vegetarisch wilt eten!

Houd je van romige gerechten? Maak dan zeker deze makkelijke butter chicken. Een gerecht dat al binnen 30 minuten op tafel staat en waar je geen aparte ingrediënten voor nodig hebt. De butter chicken brengen we op smaak met garam masala, wat een veelgebruikte smaakmaker is in de Indiase keuken. Aanrader!

Naast een verrukkelijke curry, is dahl ook een voedzame keuze. Het gerecht bestaat uit linzen of andere peulvruchten, waardoor je het vlees in dahl helemaal niet mist. Deze dahl met linzen is een overheerlijke keuze. Dit plantaardige gerecht is een goede voedingsbron van ijzer, vezels én vetten. Veel goede voedingsstoffen in één gerecht.

Variëren met stoofpotjes

Wist je dat je ontzettend veel verschillende stoofpotjes kan bereiden? Verwerk er vlees of vis in, of ga voor een volledig vegetarische variant met lekker veel groenten zoals in dit recept voor de Indiase groentestoof. Ontdek nu alle stoofpotje recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Pinda
  • Gluten
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via