Geroosterde pompoenstamppot met gemakballen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geroosterde pompoenstamppot met gemakballen

Dit vegetarische recept brengt je helemaal in de herfstsferen dankzij ingrediënten als pompoen en knolselderij. Voeg daar nog verwarmende specerijen als kaneel en gember aan toe en deze herfststamppot is compleet! De pompoenstamppot maken we af met Gemakballen voor een vegetarisch resultaat. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Geroosterde pompoenstamppot met gemakballen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de pompoen en knolselderij. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen en knolselderij in blokken van 2 cm en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ½ van de olijfolie en rooster in 20 min. gaar.
2
Bereid ondertussen de Verstegen Kneed & Klaar Gemakballen Klassiek Gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de ballen uit de pan en laat het bakvocht erin zitten. Schenk de rode wijn in de pan en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de groentebouillon en ongezouten roomboter toe en laat nogmaals tot de helft inkoken tot je een smaakvolle jus hebt.
3
Snijd ondertussen de paddenstoelenmix in grove stukken. Halveer de prei in de lengte. Spoel goed schoon en snijd in halve ringen van ongeveer 1 cm dik.
4
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de overige olijfolie een ruime koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak tot de prei zacht is en de paddenstoelen beetgaar en goudbruin zijn. Breng eventueel op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
5
Haal de pompoen en knolselderij uit de oven. Stamp met behulp van de pureestamper tot een puree samen met de crème fraîche, Verstegen Gember (gemalen), Verstegen Kaneel (gemalen), Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
6
Warm de Gemakballen kort op in de jus. Verdeel de stamppot over de borden, gevolgd door de paddenstoelen met prei, Gemakballen in jus en de rucola.

Variatietip: dit gerecht kan je gemakkelijk vegan maken door de crème fraîche en ongezouten roomboter te vervangen door plantaardige varianten. 

Aan de slag met pompoenstamppot 

Met pompoen tover je een stamppot gemakkelijk om tot een koolhydraatarm recept! Je vervangt de aardappelen namelijk door pompoen en/of knolselderij. Je krijgt op deze manier ook gelijk extra groenten binnen. Zo is deze koolhydraatarme pompoenstamp met chorizo heerlijk én ideaal wanneer je wat minder koolhydraten wil binnenkrijgen. Of wat dacht je van deze pompoenstamppot met rundersaucijs? Vergeet de geroosterde pompoenstamppot met gemakballen niet. Alle recepten zijn ontzettend lekker van smaak en ook makkelijk om te maken!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?