In samenwerking met:
Italiaanse Lasagnette Napoletana
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Italiaanse Lasagnette Napoletana

Een makkelijk alternatief voor een klassiek lasagne recept: lasagnette uit de oven! In 20 minuten heb je de voorbereiding gedaan, daarna schuif je het de oven in en kan het genieten beginnen. Dit recept van Knorr vullen we met rundergehakt en een Italiaanse groentemix. Heerlijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept italiaanse lasagnette napoletana

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C. Verhit ¼ van de olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de groentemix toe en bak 3 min. mee.
2
Voeg de sausmix, melk en het water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken.
3
Voeg de mini-lasagnebladen toe, roer goed door en giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Bak de lasagnette gedurende 35-40 min. goudbruin in de oven.
4
Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng de dressingmix met de overige olijfolie en het overige water en roer dit door de komkommerschijfjes. Serveer de lasagnette en de salade apart.

Tip van De Vegetarische Slager: vervang het gehakt door 1 pakje Rul Gehackt. In stap 1, begin met de groenten. In stap 2, voeg het Rul Gehackt na het water toe.
Tip van de groenteboer: vervang het gehakt door 200 gr uitgelekte linzen (blik) en voeg deze als laatste toe in stap 2.

Variatietip: verdeel 100 gr ricotta over de lasagnette voordat deze in de oven gaat.

Lasagnette, wat is het?

Misschien heb je er nog niet eerder van gehoord en ben je alleen bekend met lasagne, maar wanneer je dol bent op lasagnes, moet je ook zeker eens lasagnette proberen! Lasagnette is eigenlijk een miniversie van de lasagne. Bij lasagnette worden de lasagnebladen ongekookt door de pastasaus geroerd. Hier gaart het verder in de saus. Hartstikke makkelijk en smaakvol! De lasagnebladen zijn trouwens ook anders bij lasagnette. Lasagnette is namelijk de naam voor lasagneblden met heel veel ribbels erin. Deze bladen kan je net als bij een klassiek lasagne recept opstapelen, maar je kan ze ook gemakkelijk breken en door de saus roeren.

Je kan lasagnette bereiden in de oven, zoals we in deze Italiaanse Lasagnette Napoletana van Knorr doen, maar je kan het ook heel gemakkelijk bereiden in één pan. Zo maakt Eatertainer Chefke Luc deze heerlijke lasagne uit de pan. Een klassiek recept, maar dan met een twist door het in maar één pan te maken! Deze lasagnette met spek maak je ook in maar één pan. In tegenstelling tot een gewone lasagne kost dit recept weinig moeite.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via