Een makkelijk alternatief voor een klassiek lasagne recept: lasagnette uit de oven! In 20 minuten heb je de voorbereiding gedaan, daarna schuif je het de oven in en kan het genieten beginnen. Dit recept van Knorr vullen we met rundergehakt en een Italiaanse groentemix. Heerlijk!
Tip van De Vegetarische Slager: vervang het gehakt door 1 pakje Rul Gehackt. In stap 1, begin met de groenten. In stap 2, voeg het Rul Gehackt na het water toe.
Tip van de groenteboer: vervang het gehakt door 200 gr uitgelekte linzen (blik) en voeg deze als laatste toe in stap 2.
Variatietip: verdeel 100 gr ricotta over de lasagnette voordat deze in de oven gaat.
Misschien heb je er nog niet eerder van gehoord en ben je alleen bekend met lasagne, maar wanneer je dol bent op lasagnes, moet je ook zeker eens lasagnette proberen! Lasagnette is eigenlijk een miniversie van de lasagne. Bij lasagnette worden de lasagnebladen ongekookt door de pastasaus geroerd. Hier gaart het verder in de saus. Hartstikke makkelijk en smaakvol! De lasagnebladen zijn trouwens ook anders bij lasagnette. Lasagnette is namelijk de naam voor lasagneblden met heel veel ribbels erin. Deze bladen kan je net als bij een klassiek lasagne recept opstapelen, maar je kan ze ook gemakkelijk breken en door de saus roeren.
Je kan lasagnette bereiden in de oven, zoals we in deze Italiaanse Lasagnette Napoletana van Knorr doen, maar je kan het ook heel gemakkelijk bereiden in één pan. Zo maakt Eatertainer Chefke Luc deze heerlijke lasagne uit de pan. Een klassiek recept, maar dan met een twist door het in maar één pan te maken! Deze lasagnette met spek maak je ook in maar één pan. In tegenstelling tot een gewone lasagne kost dit recept weinig moeite.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment