Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lasagnette met spek

De naam ‘lasagnette’ is afgeleid van het Italiaanse woord ‘lasagna’, want deze heerlijke pastavariant heeft wel wat weg van zijn grote broertje. Bij een lasagnette worden de lasagnebladen ongekookt door de pastasaus geroerd, waarna ze garen in de saus. Hierdoor wordt het een makkelijk eenpansgerecht waar je, in tegenstelling tot een gewone lasagne, weinig moeite voor hoeft te doen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept lasagnette met spek

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui, halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in blokjes. Verwarm een pan met diepe bodem op hoog vuur zonder olie en bak hierin de spekjes goudbruin. Haal de spekjes uit de pan en houd apart. Fruit de ui in het vet van de spekjes. Voeg de spinazie toe en bak totdat de spinazie is geslonken. Voeg de courgette en cherrytomaten toe met een snuf peper en zout en bak 5 min. mee.
2
Voeg ⅘ van de ricotta, gezeefde tomaten, bouillon en laurierblaadjes toe aan de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Breek de lasagnebladen in stukken en voeg toe. Roer door, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ongeveer 10 min. koken totdat de lasagnebladen gaar zijn en de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste 3 min. de gebakken spekjes weer toe.
3
Pluk de blaadjes basilicum. Verdeel de lasagnette over de borden en garneer met de overige ricotta, blaadjes basilicum en een snufje zwarte peper.

De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken, wereldwijd geliefd en bewonderd, weerspiegelt de rijke culinaire geschiedenis en regionale diversiteit van Italië. Gegrondvest op eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten, draait deze keuken om de kunst van het balanceren van smaken en het benadrukken van natuurlijke essenties.

Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen culinaire tradities en specialiteiten, die vaak teruggaan tot eeuwenoude recepten. Pasta speelt een centrale rol, met een verbazingwekkende verscheidenheid aan vormen en maten, elk geschikt voor verschillende sauzen. Van de romige risotto’s in het noorden tot de zonovergoten tomatenrijke gerechten in het zuiden, zijn de gerechten doordrenkt van versheid en eenvoud. Wist je dat je Italiaanse recepten ook heel gemakkelijk kan omtoveren tot een slowcooker recept? Zo geniet je van een lasagne uit de slowcooker of een smaakvolle Italiaanse witte bonenschotel uit de slowcooker!

De liefde voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten is de hoeksteen van de Italiaanse keuken. Tomaten, olijfolie, knoflook, basilicum en kaas zijn veelvoorkomende elementen die in veel gerechten terugkomen. Antipasti, primi en secondi zijn vaste onderdelen van een Italiaanse maaltijd, elk met hun eigen betekenis en plaats binnen de maaltijd.

Het respect voor traditie is kenmerkend, met familierecepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. De Italiaanse keuken overstijgt echter ook grenzen en evolueert met de tijd, waardoor nieuwe gerechten ontstaan. En dat is juist het mooie aan de Italiaanse keuken, je raakt er nooit op uitgekeken! De smaken van Italië smaken natuurlijk op hun best tijdens een vakantie in het mooie Italië, maar ook thuis kun je deze fijne Italiaanse sfeer heel goed nabootsen. Waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Italiaanse recepten en ervaar het zelf!

Meer lasagne recepten

Op onze pagina vind je niet alleen de klassieke, maar ook andere speciale lasagne recepten. Ontdek bijvoorbeeld de open lasagne met pompoen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via