Lekker veel groenten en krokant gebakken aardappeltjes, daar bestaat deze gemakkelijke traybake uit. Door de rozemarijn en oregano krijgt de traybake een lekkere, Italiaanse touch.
Een traybake is misschien wel een van de gemakkelijkste gerechten om zelf te bereiden. Alle ingrediënten leg je namelijk samen op een bakplaat en de oven doet het werk voor je. In de tussentijd kun je alvast de afwas doen zodat je na het eten lekker op de bank kunt ploffen.
Een traybake is een ovenschotel waarbij alle ingrediënten op een bakplaat of braadslede worden gelegd en vervolgens in de oven worden gebakken. Het is een eenvoudige en handige manier om een compleet gerecht te bereiden, inclusief groenten, vlees of vis en bijvoorbeeld aardappelen. Vaak zijn de traybakes gezond vanwege de vele groenten die je kan toevoegen. Bekijk hier meer gezonde recepten inspiratie!
De baktijd van een traybake hangt af van de ingrediënten en de grootte van de stukken. Meestal duurt het ongeveer 30-45 minuten op 200-220 graden Celsius, maar het kan variëren. Controleer regelmatig of het gerecht gaar is.
Ben jij ook zo’n fan van het gemak van een traybake? Probeer dan ook eens onze traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella. Of waan je even in Griekenland met deze Griekse traybake.
Ben jij een echte zoetekauw? Dan is deze pannenkoeken traybake zeker een aanrader!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment