In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Jerk chicken met geroosterde aardappelen en frisse koolsalade

Een populair gerecht in Jamaica: gemarineerde kip, maar natuurlijk genieten andere werelddelen ook van dit smakelijke gerecht! Heerlijk om te serveren met krokant gebakken aardappeltjes en een frisse salade met witte kool en mango.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept jerk chicken met geroosterde aardappelen en frisse koolsalade

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 2/3 van de olijfolie met de helft van het Verstegen Zeezout en de Verstegen World Spice Blend Jamaican Jerk tot een marinade. Smeer de kipdrumsticks in met de marinade en laat 30 min. staan. Verdeel de kipdrumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven.
2
Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de krieltjes 15 min. Giet af en snijd de krieltjes in vieren. Voeg toe aan een ovenschaal en besprenkel met de resterende olijfolie en het resterende Verstegen Zeezout. Rooster 20 min. in de voorverwarmde oven.
3
Snijd de witte kool in repen. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees eraf langs de pit. Snijd daarna in blokjes. Rasp de bospeen en snijd het groen grof. Meng de helft van het groen met de peen, gesneden kool, mango en kokosyoghurt tot een koolsalade. Meng de mayonaise met de chilisaus en snijd de limoen in parten.
4
Serveer de Jerk Chicken met de aardappelen, koolsalade, chilimayo en limoenparten. Maak af met het resterende groen van de bospeen.

Malse Jerk chicken

Dit gerecht combineert de pittige en smaakvolle Jerk-kruiden met sappige kip, knapperige geroosterde aardappelen en een verfrissende koolsalade.

Bij Jerk chicken staat de marinade centraal. Jerk-kruiden, afkomstig uit de Caribische keuken, geven de kip een unieke smaak. Onze marinade bestaat uit een mix van pittige kruiden zoals gedroogde chilipepers, knoflook, gember, piment, tijm en een vleugje kaneel. Deze kruiden worden gemengd met citrussap en sojasaus om de smaken te versterken. De kip wordt vervolgens gemarineerd, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Kip leent zich heel goed voor marinades, maar ook vullingen. Met deze overheerlijke gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes waan je je meteen in Mediterrane sferen.

Voor de geroosterde, knapperige aardappelen kan je het best kruimige aardappelen gebruiken. Kook de aardappelen een kleine 10 minuten voor, gesneden in de vorm naar wens. Laat de aardappelen even goed uitstomen en daarna besprenkelen met olijfolie, bestrooien met zout, peper en eventueel wat paprikapoeder voor extra smaak. Vervolgens worden ze geroosterd in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Variëren met aardappel is echt eindeloos en een mooie basis om een gerecht volwaardig te maken. Wat dacht je van loaded potato ‘Niçoise’ of aardappelsalade met bosui en kappertjes.

De frisse koolsalade vormt een perfecte aanvulling op de pittige smaken van de Jerk chicken en de geroosterde aardappelen. Fijngesneden witte kool als basis en mengen het met wortels, rode ui en een dressing van mayonaise, azijn, suiker en mosterd. De salade wordt gekoeld, zodat de smaken goed kunnen mengen. Dit gerecht is niet alleen ontzettend smaakvol, maar ook voedzaam. De kip levert een goede bron van eiwitten, terwijl de aardappelen zorgen voor koolhydraten en vezels. De koolsalade voegt belangrijke voedingsstoffen toe zoals vitamine C en vezels. Het is een perfecte maaltijd voor zowel doordeweeks als voor speciale gelegenheden. Een leuke twist op dit recept is Jamaicaanse curry met witte rijst uit de slowcooker of de Jamaican jerk kipdrumsticks met ananassalsa.

Jerk chicken met geroosterde aardappelen en frisse koolsalade
Jerk chicken met geroosterde aardappelen en frisse koolsalade

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via