Loaded potato Niçoise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Loaded potato ‘Niçoise’

De salade Niçoise is een traditioneel gerecht uit de omgeving van, je raadt het al, Nice. De salade bestaat uit aardappelen, sperziebonen, ei, tomaat en tonijn. In dit recept steken we de klassieke salade in een nieuw jasje: we maken loaded potato ‘Niçoise’.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept loaded potato ‘niçoise’

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en prik enkele gaatjes in de schil met een vork. Verdeel 1/3 van de olijfolie over de schil. Plaats de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 60 min. in de oven.
2
Dop ondertussen de haricot verts. Kook de eieren in 7 tot 8 min. zacht, voeg de laatste 3 min. de haricot verts toe en kook mee. Spoel vervolgens koud af. Snijd de eieren in grove stukken.
3
Halveer de cherrytomaten en olijven. Pel de rode ui, snijd in vieren en vervolgens in ringen. Pel de knoflook en hak zeer fijn. Pluk de peterselie en hak grof. Pers het sap uit de citroen. Laat de tonijn uitlekken.
4
Meng de knoflook, peterselie, citroensap, mosterd en de resterende olijfolie in een kom tot een dressing. Voeg de haricot verts, cherrytomaten, olijven en rode ui toe en meng goed door. Voeg als laatste de stukken ei en de tonijn toe.
5
Neem de aardappelen uit de oven en snijd over de lengte open. Vul de aardappelen met de Niçoise salade.

Een onmisbare klassieker

De salade Niçoise is een klassiek gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Franse stad Nice, gelegen aan de Côte d’Azur. Deze salade is een heerlijke combinatie van verse ingrediënten en Mediterrane smaken, die samen een lichte en verfrissende maaltijd vormen. Het belangrijkste ingrediënt van de salade Niçoise is tonijn, meestal van goede kwaliteit en uit blik. De tonijn wordt op smaak gebracht met een vleugje citroensap, peper en zout, en vervolgens boven op de salade geplaatst. Andere traditionele ingrediënten zijn sperziebonen, tomaten, eieren en zwarte olijven. Om deze klassieke salade wat specialer te maken, gebruiken wij in dit recept verse tonijn. De yoghurtdressing die je in een handomdraai maakt, maakt deze Franse salade helemaal af!

Klassiekers met een twist

In dit recept geef je de klassieke salade Niçoise een leuke twist door het te verwerken in gebakken aardappelen. Door klassieke gerechten een andere draai te geven, kun je eindeloos variëren met de recepten. Zo worden enchiladas uit de Mexicaanse keuken gemaakt van tortilla’s, gevuld met vlees, kaas of bonen en overgoten met saus. Maar wat dacht je van enchiladas met vis en tomaat? De tilapia wordt gekruid met paprikapoeder en cajunkruiden, waardoor het een spicy touch krijgt. Heerlijk in combinatie met gesmolten kaas, verse tomaten en avocado. Of wat dacht je van knol-au-vain, een vegetarische variant van de Franse klassieker coq-au-vin? De kip of haan vervang je door knolselderij, waardoor je gemakkelijk een vegetarische variant maakt. Een klassieker die niet mag ontbreken in dit rijtje, is de spaghetti bolognese. Geef dit Italiaanse recept een twist en vervang de vleessaus voor een vegetarische variant gemaakt van linzen. Nét zo lekker en je kiest voor een avondje zonder vlees.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via