Met dit gerecht zet je een echte tropische verrassing op tafel! De pure specerijen in dit recept zijn echt een feestje voor jouw smaakpapillen. Gemarineerde kip met krokante bonen, romige kokosrijst en een fris pittige ananassalsa. Overheerlijk! Een echte showstopper op tafel? Serveer het dan in een halve ananas.
Jamaican Jerk is een kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt om vlees te marineren en te kruiden, vooral in de Jamaicaanse keuken. Het is een complex mengsel van specerijen en kruiden, waaronder gember, knoflook, tijm, allspice, piment, ui, cayennepeper en soms ook suiker en zout.
Jerk kip is een beroemd gerecht uit Jamaica dat wordt bereid door kip te marineren in Jerk kruidenmengsel en vervolgens te grillen of te bakken. Het resultaat is een heerlijk gekruide en malse kip met een unieke smaak die je niet snel vergeet. Natuurlijk kun je kip(drumsticks) op veel verschillende manieren bereiden. Zoals bijvoorbeeld deze piri piri met gegrilde paprika of een verrassende kip Normandië.
Jerk kip wordt vaak geserveerd met rijst, bonen en salades. Het is een heerlijk gerecht dat de Jamaicaanse keuken wereldwijd bekend heeft gemaakt. Het traditionele bereidingsproces voor Jerk kip begint met het maken van de Jerk marinade. De kip wordt vervolgens gemarineerd in de Jerk marinade voor een aantal uren of zelfs een hele nacht, zodat de smaken volledig kunnen doordringen in het vlees. Maar in dit gerecht gebeurt dit al in 15 minuten! Meer gerechten met dit heerlijke kruidenmengsel? Probeer dan eens deze Jamaicaanse curry.
Het koken van kip kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het grillen van de kip boven houtskool of het bakken van de kip in een oven. Het grillen boven houtskool is traditioneler en geeft kip een heerlijke, rokerige smaak. Maar natuurlijk zijn er ook andere bereidingen, zoals deze enchiladas of broccoli stamppot met hete kip.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment