In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Jamaican Jerk kipdrumsticks met ananassalsa en kokosrijst

Met dit gerecht zet je een echte tropische verrassing op tafel! De pure specerijen in dit recept zijn echt een feestje voor jouw smaakpapillen. Gemarineerde kip met krokante bonen, romige kokosrijst en een fris pittige ananassalsa. Overheerlijk! Een echte showstopper op tafel? Serveer het dan in een halve ananas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept jamaican jerk kipdrumsticks met ananassalsa en kokosrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Kruid de kipdrumsticks met de Verstegen mix voor Jamaican Jerk en laat 15 min. marineren. Verwarm de helft van de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip rondom goudbruin en gaar.
2
Voeg de rijst, water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe aan een pan. Laat de rijst op middelhoog vuur tot de kook komen. Zet het vuur heel laag als het geheel kookt. Doe een deksel op de pan als er ‘putjes’ in de rijst verschijnen en laat voor nog 15 min. stomen. Roer door met een vork.
3
Pel en snijd, voor de ananas salsa, de ui en knoflook fijn. Snijd de ananas doormidden, haal het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Snijd de rode peper in ringen en de gember fijn.
4
Verwarm ¼ van de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook en ananas toe en bak mee voor 3 min. Voeg de gember, het gember sap, zout, sap van een halve limoen en de helft van de rode peper toe en verwarm voor 1 min. Meng het aardappelzetmeel met het el water en voeg toe aan de salsa voor binding.
5
Laat de bonen uitlekken. Voeg de resterende olie toe aan een pan en bak de bonen krokant. Voeg zout en peper naar smaak toe.
6
Verdeel de ananas salsa over de uitgeholde ananas en leg op een grote plank. Leg de kip en krokante bonen naast de ananas. Voeg de rijst toe aan een kom en serveer het geheel met resterende limoen, rode peper en geneer met koriander.

Jamaican Jerk is een kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt om vlees te marineren en te kruiden, vooral in de Jamaicaanse keuken. Het is een complex mengsel van specerijen en kruiden, waaronder gember, knoflook, tijm, allspice, piment, ui, cayennepeper en soms ook suiker en zout.

Jerk kip is een beroemd gerecht uit Jamaica dat wordt bereid door kip te marineren in Jerk kruidenmengsel en vervolgens te grillen of te bakken. Het resultaat is een heerlijk gekruide en malse kip met een unieke smaak die je niet snel vergeet. Natuurlijk kun je kip(drumsticks) op veel verschillende manieren bereiden. Zoals bijvoorbeeld deze piri piri met gegrilde paprika of een verrassende kip Normandië.

Jerk kip wordt vaak geserveerd met rijst, bonen en salades. Het is een heerlijk gerecht dat de Jamaicaanse keuken wereldwijd bekend heeft gemaakt. Het traditionele bereidingsproces voor Jerk kip begint met het maken van de Jerk marinade. De kip wordt vervolgens gemarineerd in de Jerk marinade voor een aantal uren of zelfs een hele nacht, zodat de smaken volledig kunnen doordringen in het vlees. Maar in dit gerecht gebeurt dit al in 15 minuten! Meer gerechten met dit heerlijke kruidenmengsel? Probeer dan eens deze Jamaicaanse curry.

Het koken van kip kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het grillen van de kip boven houtskool of het bakken van de kip in een oven. Het grillen boven houtskool is traditioneler en geeft kip een heerlijke, rokerige smaak. Maar natuurlijk zijn er ook andere bereidingen, zoals deze enchiladas of broccoli stamppot met hete kip.

Jamaican Jerk kipdrumsticks met ananassalsa en kokosrijst
Jamaican Jerk kipdrumsticks met ananassalsa en kokosrijst

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via