Een stoofgerecht alleen in de winter? Zéker niet! Deze lente stoof met kip bewijst dat stoofgerechten het hele jaar door ontzettend lekker kunnen zijn. Het gerecht bestaat uit kippendij, aardappelen, prei en groene asperges en top je af met verse kruiden. Eet smakelijk!
Het klassieke stoofvlees of een smaakvolle boeuf bourguignon refereren we vaak meteen aan de winter. Logisch, want deze stoofgerechten zijn zwaar en vol van smaak. Maar ook in de lente en zomer kan je de lekkerste stoofgerechten maken, zoals bijvoorbeeld de lente stoof met kip. Dit recept laat zien dat je gemakkelijk een smaakvol stoofpot gerecht op tafel kan zetten terwijl het een warme dag is! Wij zetten hieronder nog een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje! Met een stoofgerecht zet jij een heerlijk recept voor het avondeten op tafel.
Een heerlijk Spaans stoofgerecht is adobo. De betekenis van het Spaanse woord ‘adobo’ is ‘marineren’. In dit recept marineren we kabeljauw in een marinade van citroensap, olijfolie, knoflook en peterselie. Zo krijgt de vis een verrukkelijke smaak! Combineer de kabeljauw met een stoof bestaande uit aardappel, tomaat, courgette, ui en tomatenblokjes en je hebt een ontzettend lekkere maaltijd.
Liever vegetarisch? Probeer dan deze zomerse Zuid-Italiaanse groentestoof! In dit stoofgerecht verwerken we lekker veel groenten: aubergine, courgette, rode paprika, cherrytomaten en rode ui. E het fijne is dat deze stoof al in 45 minuten op tafel staat, omdat het geen vlees of vis bevat. Serveer er ciabatta bij om het feest compleet te maken!
Een andere heerlijke, vegetarische stoofpot is dit zomerse maisstoofpotje met nacho’s. Een maaltijd die lekker in balans is doordat het weinig calorieën bevat én veel groenten. Aan de stoofpot voegen we lekker veel smaakmakers toe, zoals knoflook, oregano en paprikapoeder. Dit wil je proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment