Lente stoof met kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Lente stoof met kip

Een stoofgerecht alleen in de winter? Zéker niet! Deze lente stoof met kip bewijst dat stoofgerechten het hele jaar door ontzettend lekker kunnen zijn. Het gerecht bestaat uit kippendij, aardappelen, prei en groene asperges en top je af met verse kruiden. Eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept lente stoof met kip

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Snijd de kipdijfilet in blokjes en pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de kip samen met de kipkruiden toe en bak rondom goudbruin.
2
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de prei in ringen. Verwijder de kontjes van de asperges en snijd in stukken. Pers het sap uit de citroen.
3
Voeg de prei toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de aardappelen, asperges, kippenbouillon, mosterd, kookroom en het citroensap toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet de deksel schuin op de pan. Laat 1,5 uur stoven.
4
Hak de bieslook en dille fijn. Verdeel de stoof over de borden en garneer met de bieslook, dille en wat peper.

Smaakvolle stoofpotjes voor de lente en zomer

Het klassieke stoofvlees of een smaakvolle boeuf bourguignon refereren we vaak meteen aan de winter. Logisch, want deze stoofgerechten zijn zwaar en vol van smaak. Maar ook in de lente en zomer kan je de lekkerste stoofgerechten maken, zoals bijvoorbeeld de lente stoof met kip. Dit recept laat zien dat je gemakkelijk een smaakvol stoofpot gerecht op tafel kan zetten terwijl het een warme dag is! Wij zetten hieronder nog een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje! Met een stoofgerecht zet jij een heerlijk recept voor het avondeten op tafel.

Een heerlijk Spaans stoofgerecht is adobo. De betekenis van het Spaanse woord ‘adobo’ is ‘marineren’. In dit recept marineren we kabeljauw in een marinade van citroensap, olijfolie, knoflook en peterselie. Zo krijgt de vis een verrukkelijke smaak! Combineer de kabeljauw met een stoof bestaande uit aardappel, tomaat, courgette, ui en tomatenblokjes en je hebt een ontzettend lekkere maaltijd.

Liever vegetarisch? Probeer dan deze zomerse Zuid-Italiaanse groentestoof! In dit stoofgerecht verwerken we lekker veel groenten: aubergine, courgette, rode paprika, cherrytomaten en rode ui. E het fijne is dat deze stoof al in 45 minuten op tafel staat, omdat het geen vlees of vis bevat. Serveer er ciabatta bij om het feest compleet te maken!

Een andere heerlijke, vegetarische stoofpot is dit zomerse maisstoofpotje met nacho’s. Een maaltijd die lekker in balans is doordat het weinig calorieën bevat én veel groenten. Aan de stoofpot voegen we lekker veel smaakmakers toe, zoals knoflook, oregano en paprikapoeder. Dit wil je proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?