Deze maïs-courgette chowder is romig, hartig en krijgt een lichte kick van de jalapeño. De combinatie van zoete maïs, zachte courgette en kruidige cheddar maakt dit soep recept tot perfect comfort food. Snel, eenvoudig en vol smaak! Serveer met een partje limoen voor extra frisheid.
Een graansoort die vaak wordt gegeten als groente, dat is maïs! In de winkel vind je maïs in tal van vormen: denk aan maïskolven, korrels in blik of pot, maar ook cornflakes, popcorn en maïzena. Maïskorrels groeien en rijpen in kolven die worden omhuld in grote schutbladeren. De zaden van maïskolven zijn goudgeel van kleur en worden gebruikt in tal van producten. Je kan maïszaden zo eten, maar het wordt ook verwerkt in chips als tortillachips, wraps en tortilla’s, brood, palenta, popcorn en zoetstoffen als maïssiroop.
Heb je maïskolven in huis gehaald, maar weet je niet hoe je ze kan bereiden? Dat leggen we je graag uit! Verwijder de bladeren en de draden en kook de kolven zo’n 10 tot 15 minuten in water. Je kan ze ook stomen, dat duurt zo’n 15 tot 20 minuten. De maïskorrels kan je vervolgens van de kolf afkluiven of afsnijden om toe te voegen aan gerechten zoals burrito’s of roerbakschotels.
Maïskolven zijn daarentegen ook heerlijk om te bereiden op de barbecue. Denk aan deze maïskolven in zoete marinade, maïskolf pesto Parmezaan, maïskolf cheddar bacon of de maïskolf flamin’ hot. Vier heerlijke varianten van de maïskolf om te serveren als bijgerecht. Maïskorrels zijn weer lekker in bijvoorbeeld deze poké bowl met asperges en gemarineerde ponzu zalm, maar ook als ingrediënt in rijstpapierrollen met groenten of deze cajun honing garnalen met orzo. Zo zie je maar weer dat maïs in tal van recepten gebruikt kan worden! Of het nu gaat om een bijgerecht, recept voor het avondeten of zelfs als lekkernij zoals popcorn.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment