Mais Courgette Chowder1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Maïs-courgette chowder

Deze maïs-courgette chowder is romig, hartig en krijgt een lichte kick van de jalapeño. De combinatie van zoete maïs, zachte courgette en kruidige cheddar maakt dit soep recept tot perfect comfort food. Snel, eenvoudig en vol smaak! Serveer met een partje limoen voor extra frisheid.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Maïs-courgette chowder

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak zacht en geurig.
2
Schil ondertussen de aardappelen. Snijd in blokjes en snijd de courgette in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak 5 min. mee. Giet de groentebouillon erbij en laat 15 min. zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
3
Snijd ondertussen de jalapeño in ringetjes. Voeg 3/5 van de maïs, jalapeño (houd 8 ringetjes over) en paprikapoeder toe en laat 5 min. sudderen.
4
Pureer de soep met een staafmixer voor een romige textuur. Roer de kookroom erdoor.
5
Snijd de limoen in kwarten. Pers het sap uit ¼ van de limoen en snijd de rest in partjes. Breng de soep op smaak met het limoensap en wat peper en zout.
6
Verdeel de soep over de borden en top af met de overige maïs, geraspte cheddar, limoenpartjes en overige jalapeño.

Heerlijke recepten met maïs

Een graansoort die vaak wordt gegeten als groente, dat is maïs! In de winkel vind je maïs in tal van vormen: denk aan maïskolven, korrels in blik of pot, maar ook cornflakes, popcorn en maïzena. Maïskorrels groeien en rijpen in kolven die worden omhuld in grote schutbladeren. De zaden van maïskolven zijn goudgeel van kleur en worden gebruikt in tal van producten. Je kan maïszaden zo eten, maar het wordt ook verwerkt in chips als tortillachips, wraps en tortilla’s, brood, palenta, popcorn en zoetstoffen als maïssiroop.

Heb je maïskolven in huis gehaald, maar weet je niet hoe je ze kan bereiden? Dat leggen we je graag uit! Verwijder de bladeren en de draden en kook de kolven zo’n 10 tot 15 minuten in water. Je kan ze ook stomen, dat duurt zo’n 15 tot 20 minuten. De maïskorrels kan je vervolgens van de kolf afkluiven of afsnijden om toe te voegen aan gerechten zoals burrito’s of roerbakschotels.

Maïskolven zijn daarentegen ook heerlijk om te bereiden op de barbecue. Denk aan deze maïskolven in zoete marinade, maïskolf pesto Parmezaan, maïskolf cheddar bacon of de maïskolf flamin’ hot. Vier heerlijke varianten van de maïskolf om te serveren als bijgerecht. Maïskorrels zijn weer lekker in bijvoorbeeld deze poké bowl met asperges en gemarineerde ponzu zalm, maar ook als ingrediënt in rijstpapierrollen met groenten of deze cajun honing garnalen met orzo. Zo zie je maar weer dat maïs in tal van recepten gebruikt kan worden! Of het nu gaat om een bijgerecht, recept voor het avondeten of zelfs als lekkernij zoals popcorn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via