Deze kleurrijke rijstpapierrollen zijn licht en fris én zitten boordevol knapperige groenten. Perfect als lichte avondmaaltijd, lunch of een zomerse snack. De combinatie van maïs, taugé en kewpie mayo maakt ze onweerstaanbaar lekker!
Heb jij al eens een gerecht gemaakt met rijstvellen? Rijstvellen zijn van die dunne, harde vellen die gemaakt worden van rijstmeel, water, wat zout en tapiocazetmeel. Deze ronde vellen zijn van zichzelf hard, maar wanneer je het kort weekt in warm water, worden ze lekker zacht. Vaak worden ze vervolgens gevuld met diverse groenten, rijstnoedels, vlees, vis of tofu en daarna opgerold als een soort burrito. Vervolgens wordt het geserveerd met een lekkere dresing of dipje of het wordt nog krokant gebakken in de pan. Vaak zijn deze springrolls, zoals we ze noemen, niet alleen lekker, maar ook gezond!
Ga eens aan de slag met deze rijstpapierrollen met groenten als maïs, rode kool, wortel en taugé. Ideaal voor wanneer je een lichte maaltijd zoekt op een zomerse dag. Serveer met wat soja dressing en kewpie mayonaise om ze in te dippen. Deze crispy springrolls uit de pan zijn ook heerlijk voor het avondeten. Dit koolhydraatarme recept laat goed zien dat koolhydraatarm eten helemaal niet saai hoeft te zijn en ook gewoon lekker is.
Andere lekkere varianten van springrolls zijn deze springrolls met tonijn en gembermayonaise, en deze springrolls met pulled chicken. Zo zie je maar weer dat je springrolls op oneindig veel manieren kan vullen met ingrediënten die jij lekker vindt. Deze zoete beef springrolls zijn ook een aanrader. Kleurrijk, licht voor de maag en ook nog eens voedzaam. Of wat dacht je van deze springrolls met garnalen en mango? De mango geeft een lekkere zoete en frisse touch aan de springrolls. Serveer met wat sesamzaadjes en chilisaus om in te dippen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment