Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak zacht en geurig.
2
Schil ondertussen de aardappelen. Snijd in blokjes en snijd de courgette in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak 5 min. mee. Giet de groentebouillon erbij en laat 15 min. zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
3
Snijd ondertussen de jalapeño in ringetjes. Voeg 3/5 van de maïs, jalapeño (houd 8 ringetjes over) en paprikapoeder toe en laat 5 min. sudderen.
4
Pureer de soep met een staafmixer voor een romige textuur. Roer de kookroom erdoor.
5
Snijd de limoen in kwarten. Pers het sap uit ¼ van de limoen en snijd de rest in partjes. Breng de soep op smaak met het limoensap en wat peper en zout.
6
Verdeel de soep over de borden en top af met de overige maïs, geraspte cheddar, limoenpartjes en overige jalapeño.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.