Mini Focaccia 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Mini focaccia

Op zoek naar een origineel borrelhapje? Maak dan eens mini focaccia! Focaccia is altijd een goed idee en met deze mini’s heb je voor iedereen een lekker hapje. In dit recept gaan we voor focaccia met rozemarijn, oregano en zwarte olijven. Simpel, maar oh zo lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mini focaccia

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 40min
Kookmodus
1
Meng de bloem met de gist, suiker, zout en water. Mix eerst met een vork en kneed verder met je handen tot een gladde en soepele deegbol. Doe 1/3 van de olijfolie in een schone kom en leg de deegbol erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat 30 min. rijzen op een warme plek.
2
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte en vet de muffinvorm in met ½ van de overige olijfolie.
3
Ris de rozemarijn en mix met de overige olijfolie en oregano. Zet apart tot gebruik. Halveer de olijven.
4
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bestrijk de bovenkant met de kruidenolie. Sluit af door een paar olijven boven in het deeg te duwen. Schuif de muffinvorm voor 10 min. in de oven of totdat de broodjes goudbruin kleuren. Haal ze direct uit de vorm en laat 30 min. afkoelen op een rooster.

Wat is focaccia en wat kan je ermee?

Lekker voor bij de borrel, als basis voor een sandwich, als bijgerecht bij een salade of gewoon als tussendoortje: focaccia! Dit luchtige Italiaanse platbrood is ontzettend lekker en maak je eenvoudig zelf. De basis van een goede focaccia bestaat uit een paar ingrediënten: water, olijfolie, bloem en een vleugje zout. Meer heb je niet nodig!

Om de focaccia nog lekkerder te maken, kan je het compleet maken met diverse toppings of ingrediënten. Denk aan smaakmakers als rozemarijn en oregano, maar je kan er ook voor kiezen om de focaccia te vullen. Zo is deze gevulde focaccia met artistjok en olijven ontzettend lekker om te maken voor zowel de lunch als de borrel. De vulling geeft het geheel nog meer textuur én kleur. Deze focaccia met bieslook, uienringen en asperges is ook heerlijk. Dit vegetarische recept is dé perfecte borrelhap wat ons betreft. Maak met de aspergetips, bieslook en uienringen een leuk ‘boeket’ op de bovenkant van de focaccia voor een extra zomers gevoel.

Focaccia kan je zelf maken, maar je kan het ook verwerken in diverse gerechten. Denk aan een lunch recept waarbij je het broodje vervangt door focaccia. Zo is deze Italiaanse chopped sandwich met focaccia, kalkoenfilet, puntpaprika, mozzarella en groene pesto lekker en het is ook nog eens een makkelijk recept. Deze kip-dragon focaccia is ook heerlijk voor de lunch. De combinatie van gerookte kip met dragon is er eentje om te onthouden! Je kan focaccia ook serveren bij een voorgerecht, zoals bij deze carpaccio van bieten en radijs. De bieten en radijsjes snijd je flinterdun en leg je op een bord met bietenhummus. Het geheel toppen we af met een salade van rucola, verse kruiden met bieslookolie, macadamianoten, Amsterdamse uitjes en reepjes focaccia.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?