Meng de bloem met de gist, suiker, zout en water. Mix eerst met een vork en kneed verder met je handen tot een gladde en soepele deegbol. Doe 1/3 van de olijfolie in een schone kom en leg de deegbol erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat 30 min. rijzen op een warme plek.
2
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte en vet de muffinvorm in met ½ van de overige olijfolie.
3
Ris de rozemarijn en mix met de overige olijfolie en oregano. Zet apart tot gebruik. Halveer de olijven.
4
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bestrijk de bovenkant met de kruidenolie. Sluit af door een paar olijven boven in het deeg te duwen. Schuif de muffinvorm voor 10 min. in de oven of totdat de broodjes goudbruin kleuren. Haal ze direct uit de vorm en laat 30 min. afkoelen op een rooster.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.