Wanneer je op zoek bent naar een superlekkere twist voor een recept met mosselen hoef je niet verder te zoeken. Maak deze mosselen in spicy arrabbiatasaus! Makkelijk om te maken, enorm smaakvol én leuk om zo’n heerlijke pan mosselen met elkaar te delen.
Arrabbiata is een pittige Italiaanse pastasaus gemaakt van knoflook, tomaten en gedroogde rode chilipepers, die in olijfolie worden gekookt. ‘Arrabbiata’ is ‘boos’ in het Italiaans, wat verwijst naar de pittigheid van de chilipepers. De Italianen serveren deze spicy pastasaus over het algemeen vaak met penne pasta, omdat de saus mooi vast blijft plakken aan deze pastasoort. Houd jij wel van wat pit? Kies er dan eens voor om je mosselen te bereiden in een spicy arrabbiatasaus zoals in dit recept! Je maakt eerst de saus, waar je de mosselen vervolgens aan toevoegt en hierin laat koken. Garneer de mosselen na het koken met basilicum en Parmezaanse kaas en dan kan het genieten beginnen.
Tegenwoordig kan je mosselen het hele jaar door verkrijgen, maar het échte mosselseizoen start vaak eind juni/begin juli. Vanaf die periode koop je de lekkerste mosselen van het hele jaar. Nu is het dus hoog tijd om heerlijke gerechten met mosselen te bereiden. Wat dacht je van dit pittige vispannetje met ‘nduja? Naast mosselen vullen we het vispannetje ook nog met inktvis en zalm. Ontzettend lekker!
Een klassiek mosselrecept zoals deze mosselen in witte wijnsaus met frietjes mag natuurlijk niet ontbreken. De frietjes maak je uiteraard zelf en vervolgens serveer je de mosselen en frietjes met een zelfgemaakte saus van citroensap, mayonaise, ketchup en Worcestershire saus. Wedden dat je je vingers erbij aflikt?
Wist je dat je mosselen ook goed kan bereiden op de barbecue? Wij serveren deze mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter. Leuk om te doen wanneer het lekker weer is buiten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment