Mosselen in spicy arrabbiatasaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vis
Vrij van vlees

Mosselen in spicy arrabbiatasaus

Wanneer je op zoek bent naar een superlekkere twist voor een recept met mosselen hoef je niet verder te zoeken. Maak deze mosselen in spicy arrabbiatasaus! Makkelijk om te maken, enorm smaakvol én leuk om zo’n heerlijke pan mosselen met elkaar te delen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mosselen in spicy arrabbiatasaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Spoel de mosselen af onder de kraan en verwijder de kapotte schelpen. Pers het sap uit de citroen.
2
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui 3 min. Voeg de knoflook, rode peper, tomatenblokjes, het citroensap en de wijn toe en laat 10 min. zachtjes bakken. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
3
Voeg de mosselen toe aan de saus en mix goed. Dek de pan af met een deksel en laat 7-8 min. stomen totdat de mosselen zich openen.
4
Hak ondertussen de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Garneer de mosselen met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Wat is arrabbiata?

Arrabbiata is een pittige Italiaanse pastasaus gemaakt van knoflook, tomaten en gedroogde rode chilipepers, die in olijfolie worden gekookt. ‘Arrabbiata’ is ‘boos’ in het Italiaans, wat verwijst naar de pittigheid van de chilipepers. De Italianen serveren deze spicy pastasaus over het algemeen vaak met penne pasta, omdat de saus mooi vast blijft plakken aan deze pastasoort. Houd jij wel van wat pit? Kies er dan eens voor om je mosselen te bereiden in een spicy arrabbiatasaus zoals in dit recept! Je maakt eerst de saus, waar je de mosselen vervolgens aan toevoegt en hierin laat koken. Garneer de mosselen na het koken met basilicum en Parmezaanse kaas en dan kan het genieten beginnen.

Tijd voor het mosselseizoen!

Tegenwoordig kan je mosselen het hele jaar door verkrijgen, maar het échte mosselseizoen start vaak eind juni/begin juli. Vanaf die periode koop je de lekkerste mosselen van het hele jaar. Nu is het dus hoog tijd om heerlijke gerechten met mosselen te bereiden. Wat dacht je van dit pittige vispannetje met ‘nduja? Naast mosselen vullen we het vispannetje ook nog met inktvis en zalm. Ontzettend lekker!

Een klassiek mosselrecept zoals deze mosselen in witte wijnsaus met frietjes mag natuurlijk niet ontbreken. De frietjes maak je uiteraard zelf en vervolgens serveer je de mosselen en frietjes met een zelfgemaakte saus van citroensap, mayonaise, ketchup en Worcestershire saus. Wedden dat je je vingers erbij aflikt?

Wist je dat je mosselen ook goed kan bereiden op de barbecue? Wij serveren deze mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter. Leuk om te doen wanneer het lekker weer is buiten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?