Mosselen met chorizo
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees
Vrij van vis

Mosselen met chorizo, tomaatjes en saffraan

Met knapperig uitgebakken stukjes chorizo, saffraan en tomaatjes geef je je mosselen schitterend gezelschap. Wil je het gerecht wat aankleden? Serveer de mosselen dan met friet of met een stukje brood om lekker in de saus te dippen. Wedden dat dit één van jouw nieuwe favoriete recepten met mosselen wordt?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mosselen met chorizo, tomaatjes en saffraan

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Spoel de mosselen af onder koud stromend water en gooi de beschadigde schelpen weg.
2
Pel de knoflook en ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de ui in smalle ringen. Snijd de chorizo en de cherrytomaatjes in kleine stukjes.
3
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de chorizo in 5 min. knapperig. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaatjes en saffraan toe en bak 1 min.
4
Voeg de mosselen en witte wijn toe en laat 2 min. zonder deksel op de pan op hoog vuur koken. Doe de deksel op de pan en laat 7 min. op middelhoog vuur koken. De mosselen zijn klaar zodra alle schelpen zijn geopend. Schep voor serveren alles nog eens door elkaar.

Verschillende bereidingen van mosselen

De klassieke mosselen bereid in witte wijnsaus met frietjes kennen we natuurlijk allemaal. Op deze manier vind je het in de periode van het mosselseizoen ook het vaakst terug op menukaarten van restaurants. Maar naast deze klassieke bereidingswijze, kan je mosselen ook verwerken in gerechten als een heerlijke pasta of ze bereiden op de barbecue of in de airfryer. Zo kan je ermee blijven variëren!

Een heerlijk pastagerecht met mosselen is deze spaghetti met zeekraal en mosselen. Je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig om dit smaakvolle gerecht te bereiden, en daardoor is het eigenlijk voor iedereen weggelegd. De ziltige smaak van de zeekraal is ontzettend lekker in een pasta én combineert goed met de mosselen. Lekker met citroen voor een klein frisje!

Staat er een zomerse barbecue op de planning? Kies er dan voor om de mosselen te bereiden op de barbecue. Dit doe je als volgt: pak een dubbele laag aluminiumfolie en vul dit met schoongemaakte mosselen, groenten en peterselie. Voeg een beetje wijn toe én een flinke klont kruidenboter, vouw de pakketjes dicht en laat garen op de barbecue. Combineer de mosselen met stokbrood en kruidenboter en je hebt een heerlijke maaltijd om lekker van te genieten.

Wanneer je zin hebt in een borrelhapje met mosselen, kan je gaan voor deze krokante mosselen uit de airfryer. De airfryer is een gezondere én snellere keuze dan de frituurpan en ook hierin kan je de mosselen heerlijk bereiden. Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus en citroen om het borrelhapje compleet te maken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via