Met knapperig uitgebakken stukjes chorizo, saffraan en tomaatjes geef je je mosselen schitterend gezelschap. Wil je het gerecht wat aankleden? Serveer de mosselen dan met friet of met een stukje brood om lekker in de saus te dippen. Wedden dat dit één van jouw nieuwe favoriete recepten met mosselen wordt?
De klassieke mosselen bereid in witte wijnsaus met frietjes kennen we natuurlijk allemaal. Op deze manier vind je het in de periode van het mosselseizoen ook het vaakst terug op menukaarten van restaurants. Maar naast deze klassieke bereidingswijze, kan je mosselen ook verwerken in gerechten als een heerlijke pasta of ze bereiden op de barbecue of in de airfryer. Zo kan je ermee blijven variëren!
Een heerlijk pastagerecht met mosselen is deze spaghetti met zeekraal en mosselen. Je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig om dit smaakvolle gerecht te bereiden, en daardoor is het eigenlijk voor iedereen weggelegd. De ziltige smaak van de zeekraal is ontzettend lekker in een pasta én combineert goed met de mosselen. Lekker met citroen voor een klein frisje!
Staat er een zomerse barbecue op de planning? Kies er dan voor om de mosselen te bereiden op de barbecue. Dit doe je als volgt: pak een dubbele laag aluminiumfolie en vul dit met schoongemaakte mosselen, groenten en peterselie. Voeg een beetje wijn toe én een flinke klont kruidenboter, vouw de pakketjes dicht en laat garen op de barbecue. Combineer de mosselen met stokbrood en kruidenboter en je hebt een heerlijke maaltijd om lekker van te genieten.
Wanneer je zin hebt in een borrelhapje met mosselen, kan je gaan voor deze krokante mosselen uit de airfryer. De airfryer is een gezondere én snellere keuze dan de frituurpan en ook hierin kan je de mosselen heerlijk bereiden. Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus en citroen om het borrelhapje compleet te maken!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment