In samenwerking met:
Noedels Met Wokgroente En Vega Rulgehackt (maar Dan Met Wokreepjes)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Noedels met wokgroente en wokreepjes teriyaki

Altijd makkelijk om te maken en een snelle oplossing voor een doordeweekse maaltijd: noedels! In dit recept voegen we wokgroente toe aan de noedels. Smaakvol én het gerecht staat al in 15 minuten op tafel.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Noedels met wokgroente en wokreepjes teriyaki

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paksoi in de breedte in stukjes van 1 cm. Schil de gember en rasp fijn.
2
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de wokreepjes teriyaki en gember 2 min. Voeg de wokgroente en paksoi toe en bak 2 min. Voeg de ketjap manis en noedels toe en verwarm 2 min. mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Verdeel de noedels over diepe kommen. Hak de cashewnoten grof en strooi over de noedels.

Tip: liefhebber van pittig? Voeg dan een fijngesneden rode peper toe samen met de wokgroente.

Ontdek de lekkerste noedel recepten

Noedels zijn al eeuwenlang een favoriet ingrediënt in keukens wereldwijd. Of je nu kiest voor Japanse ramen, een smaakvol soep recept met noedels, Thaise pad thai of Chinese chow mein, noedels bieden eindeloze mogelijkheden voor heerlijke en gevarieerde gerechten. Hier vind je inspiratie voor de populairste noedel recepten:

  1. Ramen: ramen is een Japans noedelgerecht dat wereldwijd razend populair is geworden. De basis bestaat uit een smaakvolle bouillon, vaak met soja of miso, en wordt aangevuld met toppings zoals zachtgekookte eieren, nori en gesneden vlees of tofu.
  2. Pad Thai: dit Thaise gerecht is een smaakexplosie van zoet, zuur, zout en pittig. Dunne rijstnoedels worden gebakken met ei, garnalen, taugé en een saus van tamarinde en vissaus. Een handje pinda’s en limoensap maken het af. Een lekker recept om te proberen!
  3. Chow Mein: chow mein, afkomstig uit de Chinese keuken, bestaat uit gebakken noedels gecombineerd met groenten, kip of garnalen in een lichte sojasaus. Het gerecht is heerlijk knapperig en snel klaar.
  4. Pho: pho is een Vietnamese noedel soep met een lichte maar rijke bouillon. Het gerecht bevat platte rijstnoedels, verse kruiden zoals koriander en basilicum, en dungesneden vlees of tofu.

 

Wil je eens iets anders? Denk aan koude noedel salades met sesamdressing en knapperige groenten, of maak een spicy noedel bowl met pittige pindasaus. Ook vegetarische varianten, zoals noedels met tempeh en sojasaus zijn heerlijk en voedzaam.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via