Ramen met spek, ei en Chinese kool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ramen met spek, ei en Chinese kool

Ramen is eenvoudig om te maken, daarom is het ontzettend populair! Het is afkomstig uit Japan, waar alle regio’s en families hun eigen variatie hebben van ramen. Dat geldt ook voor iedere eetgelegenheid en restaurants dat verse ramen op de kaart heeft staan. Ramen bestaat uit vier basis ingrediënten: bouillon, kruiden of olie, noedels en verschillende ingrediënten of toppings die aan de soep kunnen worden toegevoegd, zoals spek, ui of bosui. Alles bij elkaar maakt het een heerlijke maaltijd. In dit recept kiezen we voor onder andere spekreepjes en Chinese kool. Tijd om te genieten van een kom ramen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept ramen met spek, ei en chinese kool

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een diepe (soep)pan en fruit de sjalot, gember en knoflook aan op middelhoog vuur. Voeg de spekreepjes toe en bak mee tot ze goudbruin kleuren.
2
Snijd de Chinese kool in reepjes en voeg samen met het water toe aan de spekreepjes. Bak 2 min. mee. Voeg de runderbouillon en sojasaus toe en breng het geheel aan de kook. Kookt het water? Draai het vuur laag en voeg de eieren toe aan de soep. Laat de eieren 8 min. mee koken en haal ze uit de pan. Voeg de noedels toe aan de soep en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringen. Pel de eieren en halveer ze over de lengte. Hak de koriander fijn.
4
Verdeel de soep over de kommen en garneer met het ei, de bosui, sesamzaadjes en koriander.

Waar komt het gerecht ramen vandaan?

Het gerecht ‘ramen’ is een populaire Japanse noedelsoep, maar de oorsprong van ramen bevindt zich in China. Het gerecht is namelijk geïnspireerd op de Chinese noedelsoep genaamd ‘la mian’, die ook bestaat uit tarwenoedels geserveerd in bouillon met verschillende toppings. De geschiedenis van ramen in Japan dateert terug tot de 19e eeuw.

Tijdens de Meiji-periode (1868-1912) had Japan steeds meer contact met het Westen en andere delen van Azië, waaronder China. Rond deze tijd introduceerden Chinese immigranten ‘la mian’ in Japan, wat de basis vormde voor wat we tegenwoordig als ramen kennen.

In de loop van de tijd heeft ramen zich ontwikkelt tot een unieke Japanse culinaire creatie met verschillende regionale stijlen en smaken. Er zijn vier hoofdtypen ramen in Japan: shoyu (sojasausbasis), miso (gefermenteerde sojabasis), shio (zoutbasis) en tonkotsu (varkensbeenderenbasis).

Tegenwoordig is ramen een van de meest geliefde gerechten in Japan en is het populair over de hele wereld, waarbij veel steden hun eigen ramenrestaurants hebben. Ramen wordt beschouwd als comfortfood en staat bekend om zijn rijke smaken en diverse toppings, zoals gekookt varkensvlees, gekookte eieren, zeewier, groenten en meer.

Ben je meer een visliefhebber? Kies dan voor deze ramen met gember en kabeljauwflakes. Een smaakvolle maaltijd die perfect is voor op een doordeweekse dag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?