In samenwerking met:
Noodle soup to go
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Noodle soup to go

Lekker makkelijk: noodle soup to go! Met dit recept maak je thuis een weckpot boordevol groenten, op je werk doe je er heet water en wat kruiden bij en je lunch is ready to eat! Zo eet je gemakkelijker je dagelijkse portie groenten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept noodle soup to go

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rasp de wortel en snijd de rode kool in kleine stukjes. Snijd het groene gedeelte en een klein deel van het witte stuk van de paksoi in kleine stukjes. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes. Snijd de rode peper in ringen.
2
Maak laagjes in de weckpotten. Verdeel als eerst de wortel over de weckpotten, gevolgd door de rode kool, paksoi, paprika en spinazie. Verdeel wat van de rode peper over de spinazie. Verdeel als laatste de plakjes gember over de weckpotten en eindig met de noodles. Breek de noodles kleiner indien nodig.
3
Breng wanneer je de noodles to go gaat nuttigen het water aan de kook. Voeg hier de tuinkruiden strooibouillon, ketjap manis en chilivlokken aan toe. Verdeel het kokend water met kruiden over de weckpotten en sluit af met de deksel. Laat dit ongeveer 3 min. staan tot de noedels zacht zijn.
4
Verwijder de plakjes gember en serveer de noodle soup to go.

Vol van smaak en lekker makkelijk: noodle recepten

Misschien is het wel één van de makkelijkste recepten die je kan bedenken: noodles! Al eeuwenlang zijn noodles een van de favoriete gerechten in Azië, met name China, maar ondertussen is het niet meer weg te denken in diverse landen over de hele wereld. Niet zo gek gezien noodle recepten ontzettend lekker zijn, boordevol groenten zitten én gewoonweg makkelijk zijn om te maken. Genoeg redenen om eens vaker voor noodle recepten te gaan, zowel voor het diner als voor de lunch!

De basis van een goed noodle recept bestaat uit het kiezen van je favoriete soort noodle. Er zijn talloze soorten noodles te verkrijgen. Van dikke udon noodles tot rijstnoedels en dunne noedels, de keuze is reuze! Wanneer je de basis hebt gekozen, kan je verder met het vullen van de noodles met je favoriete ingrediënten. Denk aan paprika, paksoi, wortel of rode kool, maar ook bimi, sugarsnaps of wat rode peper voor een extra pittige touch. Naast groenten kan je je noodle gerecht natuurlijk aanvullen met vlees, vis of een vega(n) toevoeging als tofu. Kies je voor vlees? Dan wil je deze noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi proberen! Liefhebbers van vis zullen deze udon noodles met gestoofde paksoi en wokgarnalen erg lekker vinden, terwijl de vegetariërs en veganisten onder ons deze wok vol groenten en glasnoedels zullen waarderen.

Of je nu kiest voor een noodle recept met vis, vlees of tofu, en of je nu gaat voor de dikke udon noodles of welbekende glasnoedels, met deze noedels recepten maak je in no time een heerlijke maaltijd boordevol groenten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via