Parfait wordt ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd. Dit omdat het, in tegenstelling tot een dessert als roomijs, Parfait niet in beweging hoeft te blijven tijdens het invriezen. Gezien het toetje enige tijd nodig heeft in de vriezer, is het handig om één of meerdere dagen vooraf aan het kerstdiner de vanilleparfait te maken. Geen overbodige luxe, want wie komt nu niet tijd te kort op de dag van het kerstdiner?
Het verschil tussen een parfait en roomijs heeft vooral te maken met de bereidingswijze. Bij een parfait hoeft er tijdens het invriezen niet constant geroerd te worden. Bij roomijs moet er wél constant worden geroerd om ijskristallen te voorkomen. Door de romige structuur van een parfait hoef je je geen zorgen te maken over ijskristallen. Wel is een parfait minder lang houdbaar dan roomijs.
Zelfgemaakte parfait kan je ongeveer zeven dagen in een vriezer bewaren. Een parfait is niet bederfelijk. Wel zal het de smaak en kwaliteit niet ten goede komen als je het langer dan een week bewaart.
Het kan per recept verschillen hoe lang een parfait in de vriezer moet. Sommige parfaits zijn na 3 uur al eetbaar, maar voor sommige recepten is het nodig om de parfait een halve dag of 24 uur in de vriezer te houden. Voor ons recept raden we je aan om deze minimaal 1 dag van tevoren te maken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment