In samenwerking met:
Zwarte Peper Molen Tagliatelle Carbonara Met Pancetta, Gesmoorde Prei En Zwarte Peper (2)
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Tagliatelle carbonara met pancetta, gesmoorde prei en zwarte peper

Een heerlijke romige pasta door een combinatie van kaas en eidooiers. De zwarte peper geeft dit gerecht pit en de prei geeft net een extra touch aan dit lekkere gerecht geïnspireerd op de echte carbonara. Want waar de echte, klassieke pasta carbonara geen groente bevat, voegen we aan dit gerecht prei toe. Snel, simpel en super smaakvol!

Variëren met pasta carbonara? Combineer het eens met een romige gnocchi of ga voor het klassieke recept voor pasta carbonara met spaghetti.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tagliatelle carbonara met pancetta, gesmoorde prei en zwarte peper

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de preien in halve ringen. Schaaf ¼ van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf in vlokken. Rasp de overige Parmezaanse kaas fijn.
2
Verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta in 6 min. op middelvuur krokant. Haal de pancetta uit de pan en leg op keukenpapier. Voeg de prei toe aan dezelfde pan en smoor in het vet op laag vuur.
3
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 4 el kookvocht van de pasta bij de prei en zet het vuur van de prei laag. Giet de pasta af en voeg toe aan de gesmoorde prei. Roer goed door.
4
Splits de eieren en kluts de eidooiers los samen met de fijn geraspte Parmezaanse kaas en ½ van de zwarte peper. Voeg toe aan de pasta en roer goed door. Zet het vuur niet hoog zodat de eieren niet gaan stollen. Breng de pasta op smaak met zout.
5
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de pancetta, vlokken Parmezaanse kaas en overige zwarte peper.

Waarom kiezen voor tagliatelle?

Er zijn verschillende lange pastasoorten, maar wanneer kies je voor tagliatelle? Tagliatelle en spaghetti zijn allebei bekende lange pastasoorten. Het verschil tussen deze twee pasta’s is dat spaghetti minder breed is. Spaghetti is daarnaast ‘rond’, terwijl tagliatelle plat is en daardoor breder. Om tagliatelle te maken heb je dezelfde ingrediënten nodig als voor het maken van andere pasta’s. Namelijk water, bloem en eieren. Hiermee kneed je een mooi deeg, dit deeg laat je rusten en vervolgens kun je er de pasta mee maken die jij wilt. Dit kun je met de hand doen, maar ook kun je er een pastamachine voor gebruiken. Zeker om tagliatelle te maken is het handiger met een pastamachine, zodat je mooie gelijke slierten kunt maken. Geen pastamachine in huis? Dan kun je het ook met de hand doen. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2,5 mm dik. Om slierten te maken rol je het deeg op en vervolgens snijd je dit in smalle slierten van ongeveer 8 mm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via