Een heerlijke romige pasta door een combinatie van kaas en eidooiers. De zwarte peper geeft dit gerecht pit en de prei geeft net een extra touch aan dit lekkere gerecht geïnspireerd op de echte carbonara. Want waar de echte, klassieke pasta carbonara geen groente bevat, voegen we aan dit gerecht prei toe. Snel, simpel en super smaakvol!
Variëren met pasta carbonara? Combineer het eens met een romige gnocchi of ga voor het klassieke recept voor pasta carbonara met spaghetti.
Er zijn verschillende lange pastasoorten, maar wanneer kies je voor tagliatelle? Tagliatelle en spaghetti zijn allebei bekende lange pastasoorten. Het verschil tussen deze twee pasta’s is dat spaghetti minder breed is. Spaghetti is daarnaast ‘rond’, terwijl tagliatelle plat is en daardoor breder. Om tagliatelle te maken heb je dezelfde ingrediënten nodig als voor het maken van andere pasta’s. Namelijk water, bloem en eieren. Hiermee kneed je een mooi deeg, dit deeg laat je rusten en vervolgens kun je er de pasta mee maken die jij wilt. Dit kun je met de hand doen, maar ook kun je er een pastamachine voor gebruiken. Zeker om tagliatelle te maken is het handiger met een pastamachine, zodat je mooie gelijke slierten kunt maken. Geen pastamachine in huis? Dan kun je het ook met de hand doen. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2,5 mm dik. Om slierten te maken rol je het deeg op en vervolgens snijd je dit in smalle slierten van ongeveer 8 mm.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment