Carbonara is een ontzettend snel pasta gerecht. Door het snelle is het een ideaal gerecht voor doordeweeks, omdat het binnen no time op tafel staat. Het vindt zijn oorsprong in de arme wijken van Italië, waar men met de laatste restjes pasta, kaas, ei en spek een heerlijke maaltijd maakte. Veel ingrediënten heb je voor dit gerecht niet nodig, wat het naast snel ook nog eens gemakkelijk maakt.
Het is een ontzettend romig en smeuïg gerecht en echt comfort food. Tegenwoordig zijn er veel variaties op de klassieke pasta carbonara, met name met room of er wordt gevarieerd met andere pastasoorten. In dit gerecht houden we vast aan de originele carbonara, maar dan met gnocchi in plaats van pasta!
Wil je variëren met carbonara saus? Probeer dan eens dit gerecht voor de klassieke pasta carbonara of ga een dag voor tagliatelle carbonara met pancetta, gesmoorde prei en zwarte peper.
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort die wordt gemaakt van aardappelen, ei en tarwebloem. Je hebt er dus helemaal geen gekke ingrediënten voor nodig. Om het te maken, moeten de aardappelen eerst gekookt worden. Vervolgens pureer je ze, laat je het afkoelen en voeg je de eidooier en het bloem aan toe. Dit breng je op smaak met een flinke snuf zout waarna je het kneed tot een egale massa. Van dit mengsel maak je kleine balletjes die je licht bestrooit met bloem en vervolgens kook je de gnocchi voor ongeveer 2 a 3 minuten. Gaat de gnocchi drijven? Dan zijn ze klaar om van te genieten!
Dit gerecht met Italiaanse roots verdient het nodige tegenspel in het glas. De Château Paul Mas Parcelle Belluguette Languedoc Blanc 2021 is een prachtige begeleider van dit gerecht. Deze houtgerijpte blend van Grenache, Vermentino en Roussanne heeft veel vettigheid en structuur! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment