Zin in een smaakvolle en snelle pasta? Maak dan deze heerlijke pasta salmone e limone! Dit pastarecept is een echte Italiaanse klassieker en laat de schoonheid achter de eenvoud van de Italiaanse keuken perfect zien. Serveer er een lekkere witte wijn bij en geniet van dit verrukkelijke recept.
Tip: houd je van citroen? Serveer deze pasta dan met partjes citroen! Zo kun je naar smaak een extra zuurtje geven.
Zeg je Italië, dan denk je aan Italiaanse gerechten als pizza, pasta en tiramisu. Wij zijn er dol op! Het mooie van de Italiaanse keuken is de culinaire eenvoud. Met het gebruik van lokale, verse ingrediënten maken ze de meest smaakvolle gerechten. Zo koken de Italianen in alle regio’s van het land graag met verse kruiden en onbewerkte, seizoensgebonden groenten en fruit. Dit maakt de Italiaanse keuken juist zo lekker en puur. Van gerechten met vlees, vis of veel groenten tot zoete desserts, de Italianen weten wel hoe ze moeten koken!
Maak naast deze klassieke pasta ook eens een pasta carbonara, een van de bekendste pasta’s uit Italië. Tegenwoordig wordt er in veel recepten gebruik gemaakt van room, terwijl in het klassieke Italiaanse recept wordt gekozen voor ei en kaas. Wil je variëren met pasta? Maak dan eens gnocchi carbonara! In plaats van spaghetti, zoals in de klassieke variant wordt gebruikt, kiezen wij voor gnocchi. Heerlijk romig en smeuïg, echt comfort food én makkelijk om te maken. Ontdek meer makkelijke recepten!
Een andere klassieke pasta is de all’arrabiata. De naam verwijst naar de pittige smaak van de saus. Doorgaans wordt deze pasta met rode peper gemaakt om hem lekker spicy te maken, maar wij kiezen in dit recept voor jalapeño. Lekker met pangasiusfilet! Of kies de overheerlijke pasta pesto. In slechts 4 bereidingsstappen kun je deze vega pasta op tafel serveren.
Op zoek naar een ander Italiaans gerecht? Ontdek dan eens de vele mogelijkheden voor het maken van een verse pizza!
Benieuwd naar nog meer Italiaanse recepten of juist recepten met een twist? Bekijk onze receptenpagina en laat je inspireren! Zo geef je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment