In samenwerking met:
Pasta Schotel Met Witlof
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pastaschotel met witlof

Een vernieuwend recept: pasta in combinatie met witlof! We combineren de twee ingrediënten in dit gerecht in een ovenschotel, gecombineerd met een heerlijke, romige briesaus bestaande uit brie, crème fraîche en water. Een combinatie waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die écht overheerlijk is. Probeer dit recept van DekaMarkt én ervaar het zelf!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pastaschotel met witlof

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een stukje van de onderkant van de witlof en snijd in lange parten. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta 5 min. korter dan de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Snijd ondertussen de korst van de brie en mix deze samen met de crème fraîche en het water tot een saus.
3
Meng de pasta met de briesaus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal. Leg hier de witlof en broccoli op en plaats 15 min. in de oven tot deze begint te kleuren.
4
Hak de walnoten grof en verdeel deze over de pastaschotel wanneer deze nog 5 min. in de oven moet.

Tip: lekker met verse krulpeterselie.

Tip: vermaal de stronk van de broccoli tot een broccolirijst.

Alles over witlof

Witlof, ook bekend als Brussels lof of witloof, is een groente die afkomstig is uit België. Het is een bladgroente die tot de cichoreifamilie behoort en een bittere smaak heeft. Witlof wordt vaak rauw gegeten in salades, maar kan ook worden gekookt, gestoomd, gebakken of gegrild.
Het bijzondere aan witlof is dat het wordt geteeld in het donker. De wortels van de plant worden in het donker geplaatst en bedekt met aarde, waardoor de bladeren bleek blijven en een delicate smaak krijgen. De bladeren van witlof zijn stevig en hebben een licht bittere smaak, waardoor ze een goede match zijn voor hartige gerechten zoals quiches en ovenschotels.

Witlof is een gezonde groente en zit vol met vitamines en mineralen zoals vitamine C, vitamine K en foliumzuur. Het bevat ook inuline, een prebioticum dat de spijsvertering kan bevorderen. Als je nog nooit witlof hebt geprobeerd, overweeg dan eens om het toe te voegen aan je dieet. Het is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid en een gezonde toevoeging is aan elke maaltijd.

Meer recepten met witlof

Er zijn veel verschillende gerechten die je kunt maken met witlof. Een van de meest populaire is de ovenschotel met witlof, ham en kaas. Hierbij wordt witlof gekookt, vervolgens omwikkeld met ham en bestrooid met kaas en gebakken in de oven.

Een andere optie is om witlof te gebruiken in een lekkere witlofsoep. Voor deze soep bak je ui en knoflook kort aan, vervolgens voeg je hier witlof aan toe en groentebouillon en pureer je het tot een gladde soep. Ook kun je kiezen voor een frisse witlofsalade. Wij maken ‘m met granaatappel, pecannoten en sinaasappeldressing!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via