witlofsalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Witlofsalade met granaatappel, pecannoten en sinaasappeldressing

Witlof staat vaak nog bekend als een groente met een bittere smaak, terwijl het productieproces in de afgelopen jaren geoptimaliseerd is waardoor deze groente lang niet meer zo bitter is als vroeger! Dit recept is een heerlijk frisse witlofsalade. Lekker als bijgerecht tijdens de BBQ, als voor- of tussengerecht bij een diner of als lunchsalade.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept witlofsalade met granaatappel, pecannoten en sinaasappeldressing

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 cm. Hak de pecannoten grof.
2
Verwarm de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het brood samen met de pecannoten in 6 min. knapperig. Schud regelmatig om. Breng het geheel op smaak met zout en laat afkoelen.
3
Snijd het uiteinde van de witlof eraf zodat de blaadjes los komen. Verwijder de witte kern. Houd 1/3 van de witlofblaadjes apart en snijd 2/3 in dunne halve ringen.
4
Brokkel de feta in kleine stukjes en meng dit samen met de granaatappelpitjes door de gesneden witlof.
5
Maak in een kleine kom de sinaasappeldressing. Rasp de schil van de sinaasappel, snijd door de helft en pers het sap uit één helft. Meng de rasp en het sap door de mayonaise.
6
Meng de sinaasappeldressing door de witlofsalade. Breng de salade op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de ongesneden witlofblaadjes over de borden. Verdeel hier vervolgens de witlofsalade, croutons en pecannoten overheen. Scheur een aantal blaadjes munt in grove stukken en strooi over de witlofsalade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Pinda
  • Ei

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie