In samenwerking met:
Pikante kip met tzatziki en frisse salade van mango en radijs
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pikante kip met tzatziki en frisse salade van mango en radijs

Gegrilde pitabroodjes van de BBQ gevuld met een frisse salade van mango, radijs en ijsbergsla. Een hele goede combinatie met de pikant gekruide kipfilet die gegrild wordt op de BBQ. Dit zomerse gerecht wordt geserveerd met een frisse knoflooksaus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pikante kip met tzatziki en frisse salade van mango en radijs

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Rasp de komkommer met een grove rasp, voeg toe aan een zeef en laat voor 10 min. het vocht van de komkommer uitlekken. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn, meng dit samen met de uitgelekte komkommer, Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout door de Griekse yoghurt en meng de citroenrasp erdoorheen.
3
Rooster het Verstegen Sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
4
Meng de kipfilet met de Verstegen Mix voor Kip – Pikant en olijfolie, laat dit 10 min. marineren.
5
Snijd ondertussen de avocado en mango in blokjes, schaaf de radijs met een kaasschaaf of mandoline en meng dit door de ijsbergsla samen met het sesamzaad.
6
Gril de kipfilet op de barbecue in 10 min. gaar, de tijd hangt af van hoe dik de filets zijn. Gril de pitabroodjes voor 6 min. op de barbecue met de deksel erop.
7
Snijd de pitabroodjes in en vul deze met de salade en de helft van de tzatziki. Serveer met de kip en de rest van de tzatziki.

Tip: wanneer er geen deksel op de barbecue kan, bak dan de pitabroodjes af in de oven.

Variatietip: dit gerecht is ook erg lekker wanneer je voor een vegetarische variant gaat! Vervang in dat geval de kipfilet door halloumi en marineer dit met de Verstegen Mix voor Pikante Kip en 1 eetlepel olijfolie. Gril vervolgens de halloumi op de BBQ.

Wist je datjes over tzatziki

Tzatziki is een heerlijke Griekse saus die bekend staat om zijn frisse smaak en romige textuur. Het is een populaire keuze als dip voor pitabroodjes of als smaakmaker bij gegrild vlees als bifteki of kip souvlaki. Maar wist je dat er nog veel meer interessante weetjes zijn over tzatziki?

  1. Tzatziki is oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland en wordt daar al eeuwenlang gegeten. Het woord ‘tzatziki’ komt van het Turkse woord ‘cacık’, wat eigenlijk dezelfde saus betekent.
  2. Tzatziki wordt vaak geserveerd als onderdeel van een mezze, een traditionele Griekse maaltijd met verschillende kleine gerechten. Het is een geweldige keuze om te delen met vrienden en familie tijdens een gezellige avond.
  3. Naast Griekenland is tzatziki ook populair in andere mediterrane landen, zoals Turkije en Cyprus. Elke regio heeft zijn eigen varianten van de saus, met kleine verschillen in smaak en bereidingswijze.
  4. Naast het feit dat tzatziki lekker is, heeft het ook enkele gezondheidsvoordelen. Griekse yoghurt, een belangrijk ingrediënt, zit boordevol eiwitten en probiotica, die goed zijn voor de spijsvertering en een gezonde darmflora bevorderen.
  5. Komkommers zijn de ster van tzatziki en ze voegen niet alleen een verfrissende smaak toe, maar ze zijn ook hydraterend en zitten vol vitamines en mineralen. Dus tzatziki kan helpen om je gehydrateerd te houden tijdens warme zomerdagen!

Dus de volgende keer dat je van een kommetje tzatziki maakt, weet je dat er meer achter deze heerlijke saus schuilt dan alleen een lekkere smaak! Het is een culinaire traditie die de rijke smaken van de Middellandse Zee weerspiegelt en je smaakpapillen verwent.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?