Een heerlijke kippensoep, wie houdt er niet van? We maken deze keer een kippensoep van pulled chicken en doen er lekker veel vermicelli in, zodat het een soep is die goed vult. Serveer er eventueel een lekker stokbroodje bij en de avondmaaltijd is compleet! Heb je soep over? Dan heb je de volgende dag tijdens de lunch geluk!
Tip: garneer de pulled chicken soep met platte peterselie.
Pulled chicken is een heerlijk gerecht dat bestaat uit malse, langzaam gegaarde kip die vervolgens uit elkaar wordt getrokken of ‘geplukt’ met vorken. Het resultaat is sappig, smaakvol en gemakkelijk te gebruiken in verschillende gerechten.
Een van de meest bekende toepassingen van pulled chicken is in sandwiches. Serveer het op een zacht broodje met coleslaw of barbecuesaus voor een heerlijke lunch. Een echte aanrader is dit broodje pulled chicken uit de slowcooker. De bereiding van de kip in de slowcooker zorgt voor een langzame garing op een lange temperatuur. Op die manier wordt de pulled chicken op z’n best!
Pulled chicken kan ook worden gebruikt als vulling voor taco’s of enchiladas in de Mexicaanse keuken. Combineer het met verse groenten, guacamole en salsa voor een pittige en kleurrijke maaltijd.
Een andere geweldige optie is om het te verwerken in pastagerechten zoals pasta alfredo of pasta met tomatensaus. Pulled chicken voegt eiwitten toe aan de pasta en neemt gemakkelijk de smaken van de saus op. Daarnaast is pulled chicken ideaal voor salades, rijstschotels, stoofschotels en nog veel meer. Probeer ook eens deze sla wraps met pulled chicken en zure room. Een verantwoorde en koolhydraatarme maaltijd boordevol groenten. Dit gerecht is ook nog eens laag in vetten én laag in calorieën, wat wil je nog meer?
De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de veelzijdigheid en heerlijke smaak van pulled chicken in verschillende gerechten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment