Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkel in plakjes van 1/2 cm dik en bewaar het groen van de venkelknol. Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.
2
Vet een quichevorm in met ½ van de Blue Band Vloeibaar. Verdeel het hartige taartdeeg over de quichevorm en prik er gaatjes in. Bak het deeg 10 min. in de oven voor.
3
Meng de venkel met de overige Blue Band Vloeibaar en wat peper en zout. Voer de temperatuur van de oven op naar 220°C wanneer de quiche uit de oven wordt gehaald en rooster de venkel in 10 min. bruin.
4
Maak ondertussen de vulling. Meng het water met de maïzena en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg toe aan de Blue Band Finesse 15%. Breng op smaak met kurkuma, (plantaardige) geraspte kaas, ½ van de tijmblaadjes en wat peper en zout en roer goed door.
5
Meng het mengsel met de geroosterde venkel plakjes en de zongedroogde tomaat. Doe het mengsel in de quichevorm en druk de cherrytomaten met de opengesneden kant naar boven in de vorm. Garneer nog met wat extra tijm.
6
Verlaag de temperatuur in de oven tot 170°C en bak de quiche 30-40 min. tot gaar en goudbruin. Laat 5 min. afkoelen voor het aansnijden en garneer met het venkelgroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.