Regenboogforel Uit De Oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Regenboogforel uit de oven

Zet een feestelijk gerecht op tafel met onze heerlijke regenboogforel uit de oven. Wij serveren deze forel met een zelfgemaakte kruidenboter. Idealiter maak je deze al een paar dagen van tevoren. Zo wordt de smaak van de kruiden echt goed opgenomen in de boter. Verder is de forel gevuld met citroenschijfjes en peterselie. Zie hieronder het recept hoe je de regenboogforel moet bereiden!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept regenboogforel uit de oven

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 5/6 deel van de peterselie fijn. Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en bieslook door de boter. Breng de kruidenboter op smaak met peper, zout en een paar drupjes citroensap. Snijd de overgebleven citroen in plakjes.
2
Was de aardappelen en kook in 10 minuten halfgaar. Spoel de forel af onder de kraan en dep vervolgens goed droog. Vul de forel met de citroenschijfjes en de overgebleven peterselie.
3
Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de aardappelen in plakjes. Leg op de bodem van de ovenschaal en verdeel wat van de zelfgemaakte kruidenboter over de aardappelen. Snijd de paprika’s in reepjes en leg deze op de aardappelschijfjes. Leg als laatste de vis in de ovenschaal en zet 20 minuten in het midden van de oven.
4
Serveer de vis met de zelfgemaakte kruidenboter.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via