Zet een feestelijk gerecht op tafel met onze heerlijke regenboogforel uit de oven. Wij serveren deze forel met een zelfgemaakte kruidenboter. Idealiter maak je deze al een paar dagen van tevoren. Zo wordt de smaak van de kruiden echt goed opgenomen in de boter. Verder is de forel gevuld met citroenschijfjes en peterselie. Zie hieronder het recept hoe je de regenboogforel moet bereiden!
Ben jij ook zo’n visliefhebber? Naast onze heerlijke regenboogforel hebben we nog veel meer visrecepten. Check hier ons recept voor pangasius met zoete aardappel: een bekend visje dat erg geliefd is door zijn veelzijdigheid.
Forel moet je vaak in een pan bakken, maar forel klaarmaken op de bbq is ook een populaire optie. De vis pak je dan als het ware in in aluminiumfolie. In ons recept maak je regenboogforel klaar in de oven.
Regenboogforel wordt vaak gecombineerd met aardappel gerechten. Denk hierbij aan een hasselback aardappel of aardappelsalade. Verder passen asperge gerechten ook goed bij (regenboog)forel.
Groenten die goed passen bij forel uit de oven zijn (rode) aardappelen, venkel, prei, trostomaatjes, snijbonen, courgette en wortel. Je kan er bijvoorbeeld een venkelsalade bij maken of gaan voor een Provençaalse ratatouille.
Kruiden die goed passen bij forel zijn bieslook en peterselie. Dille, rozemarijn en tijm zijn vaak ook bekende smaakmakers. Om de forel meer smaak te geven wordt de forel vaak ook nog op smaak gebracht met peper, zout en citroensap. De overgebleven citroenplakjes kan je dan gebruiken als garnering.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment