Sinaasappel Venkelsalade Met Olijfolie Sinaasappeldressing
Niveau
Beginner
Tijd
10 min

Sinaasappel-venkelsalade met olijfolie-sinaasappeldressing

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Halveer de venkelknollen, snijd de kern eruit en snijd de venkel in dunne plakjes. Snijd met een scherp mes de schil van 3/4 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
2
Pers het vruchtvlees van 1/4 sinaasappel uit en vang het sap op. Meng 4 el sinaasappelsap met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en marineer hier de venkel minimaal 1 uur in.
3
Verdeel de rucola over de borden en leg de venkel en sinaasappelpartjes erbovenop. Gebruik de venkelmarinade als extra dressing en garneer met de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en dille. Tip: wil je een extra kleurrijke salade? Vervang dan de helft van de sinaasappels door bloedsinaasappels of grapefruit.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Hollands
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Koolhydraatarm
Soort
Salade
Venkel
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via