Sinaasappel Venkelsalade Met Olijfolie Sinaasappeldressing
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Sinaasappel-venkelsalade met olijfolie-sinaasappeldressing

Sinaasappel en venkel vormen een beproefde combinatie. Voeg daar nog een goede dressing aan toe van olijfolie en sinaasappelsap en je maaltijdsalade is compleet. Deze sinaasappel-venkelsalade moet je zeker geprobeerd hebben!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept sinaasappel-venkelsalade met olijfolie-sinaasappeldressing

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Halveer de venkelknollen, snijd de kern eruit en snijd de venkel in dunne plakjes. Snijd met een scherp mes de schil van 3/4 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
2
Pers het vruchtvlees van 1/4 sinaasappel uit en vang het sap op. Meng 4 el sinaasappelsap met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en marineer hier de venkel minimaal 1 uur in.
3
Verdeel de rucola over de borden en leg de venkel en sinaasappelpartjes erbovenop. Gebruik de venkelmarinade als extra dressing en garneer met de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en dille. Tip: wil je een extra kleurrijke salade? Vervang dan de helft van de sinaasappels door bloedsinaasappels of grapefruit.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?