Provençaalse ratatouille is een heerlijk en traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Deze groentestoof is het ideale gerecht om je restjes groente in te verwerken. Wij kiezen hier voor de klassieke combinatie van courgette, aubergine en paprika en serveren de ratatouille met makreel en aardappelpartjes.
Tip: heb je courgette over? Maak er een lekkere courgettesoep van!
Ratatouille is afkomstig uit de Franse keuken. Het is ook wel een groentestoof en het wordt vaak gemaakt in een ovenschotel. De bereiding hiervan kan per persoon en smaak verschillen maar de basis ingrediënten blijven hetzelfde. Deze ingrediënten zijn: tomaat, courgette, knoflook, ui en aubergine.
Je kunt ratatouille combineren zoals je dat zelf wilt of lekker vindt! De aanraders zijn om er rijst, couscous of pasta bij te eten. Maar daarnaast kun je het ook goed eten met brood.
Ratatouille is volledig vegetarisch en bevat volgens het basisrecept dus geen vlees. Wil je het toch graag combineren met vlees? Dan kan dat ook zeker. Het is lekker te combineren met vis of kip.
Geen idee wat je vanavond gaat eten? We beantwoorden voor jou de ‘Wat eten we vandaag?‘. Van slowcooker recepten of recepten uit de airfryer, lekkere zoete aardappel recepten, frisse courgettesoep en romige pasta pesto’s, de keuze is reuze! Er is genoeg inspiratie om te ontdekken. Ga jij voor een knapperig flammkuchen recept, makkelijk pannenkoeken recept of ga je vanavond toch aan de slag met smaakvolle lasagne?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment