Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes

Provençaalse ratatouille is een heerlijk en traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Deze groentestoof is het ideale gerecht om je restjes groente in te verwerken. Wij kiezen hier voor de klassieke combinatie van courgette, aubergine en paprika en serveren de ratatouille met makreel en aardappelpartjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Schep de aardappelpartjes om met 1/6 olijfolie, leg op een bakplaat en bak 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven.
2
Verhit 1/3 olie in een wok en bak de aubergineblokjes in 5 min goudbruin. Schep de aubergine uit de pan en zet apart. Herhaal dit met de courgette en gebruik hiervoor weer 1/3 olijfolie.
3
Verhit de laatste el olijfolie in de wok en bak de ui en paprika in 5 minuten goudbruin. Voeg de rozemarijn, tijm en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
4
Voeg de tomatenpuree toe en schep 30 seconden mee om. Voeg nu de courgette, aubergine en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen.
5
Serveer de ratatouille met de makreel en de aardappelpartjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via