Print opties

Sluiten

Regenboogforel uit de oven

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 5/6 deel van de peterselie fijn. Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en bieslook door de boter. Breng de kruidenboter op smaak met peper, zout en een paar drupjes citroensap. Snijd de overgebleven citroen in plakjes.
2
Was de aardappelen en kook in 10 minuten halfgaar. Spoel de forel af onder de kraan en dep vervolgens goed droog. Vul de forel met de citroenschijfjes en de overgebleven peterselie.
3
Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de aardappelen in plakjes. Leg op de bodem van de ovenschaal en verdeel wat van de zelfgemaakte kruidenboter over de aardappelen. Snijd de paprika’s in reepjes en leg deze op de aardappelschijfjes. Leg als laatste de vis in de ovenschaal en zet 20 minuten in het midden van de oven.
4
Serveer de vis met de zelfgemaakte kruidenboter.