Indonesische Rengdang Daging Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Indonesische rendang daging uit de slowcooker

Indonesische rendang daging, een gerecht dat iedereen wel kent. Een heerlijke stoofvlees vol met kruiden en een tikkie smeuïg. Deze keer maken we hem in de slowcooker, waardoor het vlees heerlijk mals wordt. We stappen af van het traditionele recept voor rendang, maar hij is net zo lekker! Ook handig: alle ingrediënten zijn bij de supermarkt te koop.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Indonesische rendang daging uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 45min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm en laat minimaal 30 min. op kamertemperatuur komen.
2
Maak intussen de boemboe. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Hak de rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes om het geheel minder pittig te maken.
3
Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper, laos, kurkuma, korianderzaad en komijnzaad bij elkaar in de vijzel en maal tot een grove pasta genaamd boemboe. Wanneer je geen vijzel hebt, kan dit ook in de hakmolen of foodprocessor.
4
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boemboe 2 tot 3 min. aan, roer goed door. Voeg de blokjes riblappen toe en bak 5 min. mee.
5
Schep het vlees in de slowcooker en voeg de kokosmelk en ketjap manis toe. Halveer de sereh over de lengte en leg in beide stukken een losse knoop. Hierdoor kneust de sereh. Voeg de sereh toe in de slowcooker, sluit de slowcooker af met de deksel en laat het geheel op stand ‘low’ in 7 uur garen.
6
Verwijder de deksel van de slowcooker en pak de sereh uit de rendang. Gaar nog 1 uur verder op ‘low’ (zonder deksel op de slowcooker). Roer regelmatig door.
7
Bereid de witte rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de blaadjes selderij.
8
Serveer de rendang met witte rijst. Maak het gerecht af met selderij.

Tip: met de slowcooker kan je meer heerlijke recepten uit de slowcooker maken. Heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze Indonesische rendang daging in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel 3 tot 4 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe. Haal de laatste 30 min. de deksel van de pan.

Tip: maak deze Indonesische rendang daging een dag van tevoren klaar. De boemboe kan extra goed in het vlees trekken en je hoeft de volgende dag alleen de slowcooker aan te zetten!

Wat is Indonesische rendang daging?

Soms heb je zin in een romig en mals stoofgerecht, zoals Indonesische rendang daging. Het vlees wordt gestoofd in kokosmelk en diverse kruiden en specerijen. Met als resultaat heerlijk, mals rundvlees. Het geheim van een goede rendang zit hem in de boemboe, een kruidenpasta. Je kunt kiezen voor kant en klare boemboe, maar met een aantal eenvoudige ingrediënten creëer je een zelfgemaakte boemboe. Verse ingrediënten geven rendang nóg meer smaak en geur!

In dit recept maken we gebruik van de slowcooker. Je kunt rendang ook gemakkelijk maken in een pan, maar in de slowcooker is het nét ietsjes lekkerder. Het rundvlees wordt langzaam gegaard, waardoor het goed uit elkaar valt en de saus extra kan intrekken in het vlees.

Variëren met rendang

Rendang kun je serveren met wat rijst, maar je kunt er ook andere gerechten mee maken. Wat dacht je van een frietje stoofvlees? In dit recept maken we een frietje rendang met zoetzure groenten. Liever een vegetarische variant? Probeer dan deze loaded fries met vegetarisch rendang. De rendang wordt gemaakt van pulled oats.

Ook lekker om rendang in te verwerken, zijn bao buns. Deze zachte, gestoomde broodjes maak je gemakkelijk zelf, maar kun je ook bij de toko halen. Maak deze bao buns met zelfgemaakte rendang en een frisse koolsalade of ga voor de vegetarische versie met rendang van pulled oats. Dankzij allerlei smaakmakers mis je het vlees geen moment.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

M
Marjorie 4 mrt 2025
Precies volgens beschrijving gemaakt maar het is erg flauw van smaak en volgens mijn mening echt niet lekker, sorry..geen goed recept, zonde van het vlees en moeite
E
Evert 2 mrt 2025
Geachte, Ik wil graag van repliek voorzien worden. Heb dit gerecht bereid in een ultracooker. 7uur op low. 500 riblap en +/- 200ml kokosmelk. Rode uien in deze. Zojuist is het programma voltooid, en ik zie alleen maar soep, en er is bijna niks meer over van de riblappen (500gram in grove stukken) Wat heb ik verkeerd gedaan? Overduidelijk ergens te veel vocht.
L
Lotte van Eatertainment 11 mrt 2025
Hi Evert, Ik ben dit even nagegaan bij de receptontwikkelaar. Heb je het laatste uurtje op stand 'low' de deksel van de pan gehaald? Dit hebben we nog iets specifieker in het recept toegevoegd. Fijne dag! Groetjes Lotte
O
Onbekend 23 jan 2025
Het was erg lekker, maar kloppen de voedingswaarden? Ik vind ze erg hoog. Hoeveel is 1 portie?
L
Lotte van Eatertainment 24 jan 2025
Hi, De voedingswaarden kloppen! Er zitten ingrediënten bij met veel calorieën en/of koolhydraten, denk aan kokosmelk, de runderriblappen en witte rijst. Groetjes, Lotte
D
Dienie 3 jul 2024
Recept voor 4 personen gemaakt maar het is veelste waterig
L
Lotte van Eatertainment 5 jul 2024
Hi Dienie, Bedankt voor je bericht! Als de rendang te waterig blijft, kan je de rendang ook zonder deksel verder laten sudderen. Op deze manier kan het vocht meer verdampen en zal de saus indikken. Hopelijk helpt deze tip! Groetjes, Lotte
W
Wim 25 apr 2024
Net soep, véél te waterig
L
Lotte van Eatertainment 26 apr 2024
Hi Wim, Wat jammer om te horen! Voor hoeveel personen heb je het recept klaargemaakt? Ik wens je een fijne dag! Groetjes Lotte
M
Miranda 2 jan 2024
Ik wil dit recept graag maken in de slowcooker. Ik heb een slowcooker van 3,5 liter. Is dat groot genoeg om dit recept voor 5 personen te maken?
L
Lotte van Eatertainment 2 jan 2024
Hi Miranda, Wat leuk, het is een heerlijk recept! Een slowcooker van 3,5 liter voor 5 personen is wel krap... 3,5 liter is eigenlijk voor maximaal 4 personen. Voor 5 personen of meer heb je eigenlijk een grotere slowcooker nodig. Groetjes Lotte
D
Delia 8 dec 2023
Wanneer moet de ketjap erbij? Bij de boemboe of in de slowcooker?
L
Lotte van Eatertainment 8 dec 2023
Hi Delia, We zien dat we dit zijn vergeten in de bereidingswijze, dus we hebben het gelijk toegevoegd! In stap 5 mag de ketjap manis samen met de kokosmelk worden toegevoegd. Groetjes, Lotte
V
Vivian 28 aug 2023
Hi Suzanne, Leuk om te horen dat je het recept hebt geprobeerd en dank je wel voor je feedback! Wij nemen dit zeker mee. Wellicht kun je de volgende keer inderdaad wat meer peper en zout toevoegen voor wat meer smaak. Fijne dag nog! Groet, Vivian
S
Suzanne 27 aug 2023
Vandaag gemaakt maar een keer gewoon in de pan omdat t anders te laat klaar was. Best aardig maar vind m erg flauw. Volgende keer meer peper erin en denk ook wat zout.

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via