Indonesische Rengdang Daging Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Indonesische rendang daging uit de slowcooker

Indonesische rendang daging, een gerecht dat iedereen wel kent. Een heerlijke stoofvlees vol met kruiden en een tikkie smeuïg. Deze keer maken we hem in de slowcooker, waardoor het vlees heerlijk mals wordt. We stappen af van het traditionele recept voor rendang, maar hij is net zo lekker! Ook handig: alle ingrediënten zijn bij de supermarkt te koop.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept indonesische rendang daging uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 45min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm en laat minimaal 30 min. op kamertemperatuur komen.
2
Maak intussen de boemboe. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Hak de rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes om het geheel minder pittig te maken.
3
Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper, laos, kurkuma, korianderzaad en komijnzaad bij elkaar in de vijzel en maal tot een grove pasta genaamd boemboe. Wanneer je geen vijzel hebt, kan dit ook in de hakmolen of foodprocessor.
4
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boemboe 2 tot 3 min. aan, roer goed door. Voeg de blokjes riblappen toe en bak 5 min. mee.
5
Schep het vlees in de slowcooker en voeg de kokosmelk en ketjap manis toe. Halveer de sereh over de lengte en leg in beide stukken een losse knoop. Hierdoor kneust de sereh. Voeg de sereh toe in de slowcooker, sluit de slowcooker af met de deksel en laat het geheel op stand ‘low’ in 7 uur garen.
6
Verwijder de deksel van de slowcooker en pak de sereh uit de rendang. Gaar nog 1 uur verder op ‘low’. Roer regelmatig door.
7
Bereid de witte rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de blaadjes selderij.
8
Serveer de rendang met witte rijst. Maak het gerecht af met selderij.

Tip: met de slowcooker kan je meer heerlijke recepten uit de slowcooker maken. Heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze Indonesische rendang daging in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel 3 tot 4 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe. Haal de laatste 30 min. de deksel van de pan.

Tip: maak deze Indonesische rendang daging een dag van tevoren klaar. De boemboe kan extra goed in het vlees trekken en je hoeft de volgende dag alleen de slowcooker aan te zetten!

Wat is Indonesische rendang daging?

Soms heb je zin in een romig en mals stoofgerecht, zoals Indonesische rendang daging. Het vlees wordt gestoofd in kokosmelk en diverse kruiden en specerijen. Met als resultaat heerlijk, mals rundvlees. Het geheim van een goede rendang zit hem in de boemboe, een kruidenpasta. Je kunt kiezen voor kant en klare boemboe, maar met een aantal eenvoudige ingrediënten creëer je een zelfgemaakte boemboe. Verse ingrediënten geven rendang nóg meer smaak en geur!

In dit recept maken we gebruik van de slowcooker. Je kunt rendang ook gemakkelijk maken in een pan, maar in de slowcooker is het nét ietsjes lekkerder. Het rundvlees wordt langzaam gegaard, waardoor het goed uit elkaar valt en de saus extra kan intrekken in het vlees.

Variëren met rendang

Rendang kun je serveren met wat rijst, maar je kunt er ook andere gerechten mee maken. Wat dacht je van een frietje stoofvlees? In dit recept maken we een frietje rendang met zoetzure groenten. Liever een vegetarische variant? Probeer dan deze loaded fries met vegetarisch rendang. De rendang wordt gemaakt van pulled oats.

Ook lekker om rendang in te verwerken, zijn bao buns. Deze zachte, gestoomde broodjes maak je gemakkelijk zelf, maar kun je ook bij de toko halen. Maak deze bao buns met zelfgemaakte rendang en een frisse koolsalade of ga voor de vegetarische versie met rendang van pulled oats. Dankzij allerlei smaakmakers mis je het vlees geen moment.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via