Indonesische rendang daging, een gerecht dat iedereen wel kent. Een heerlijke stoofvlees vol met kruiden en een tikkie smeuïg. Deze keer maken we hem in de slowcooker, waardoor het vlees heerlijk mals wordt. We stappen af van het traditionele recept voor rendang, maar hij is net zo lekker! Ook handig: alle ingrediënten zijn bij de supermarkt te koop.
Tip: met de slowcooker kan je meer heerlijke recepten uit de slowcooker maken. Heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze Indonesische rendang daging in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel 3 tot 4 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe. Haal de laatste 30 min. de deksel van de pan.
Tip: maak deze Indonesische rendang daging een dag van tevoren klaar. De boemboe kan extra goed in het vlees trekken en je hoeft de volgende dag alleen de slowcooker aan te zetten!
Soms heb je zin in een romig en mals stoofgerecht, zoals Indonesische rendang daging. Het vlees wordt gestoofd in kokosmelk en diverse kruiden en specerijen. Met als resultaat heerlijk, mals rundvlees. Het geheim van een goede rendang zit hem in de boemboe, een kruidenpasta. Je kunt kiezen voor kant en klare boemboe, maar met een aantal eenvoudige ingrediënten creëer je een zelfgemaakte boemboe. Verse ingrediënten geven rendang nóg meer smaak en geur!
In dit recept maken we gebruik van de slowcooker. Je kunt rendang ook gemakkelijk maken in een pan, maar in de slowcooker is het nét ietsjes lekkerder. Het rundvlees wordt langzaam gegaard, waardoor het goed uit elkaar valt en de saus extra kan intrekken in het vlees.
Rendang kun je serveren met wat rijst, maar je kunt er ook andere gerechten mee maken. Wat dacht je van een frietje stoofvlees? In dit recept maken we een frietje rendang met zoetzure groenten. Liever een vegetarische variant? Probeer dan deze loaded fries met vegetarisch rendang. De rendang wordt gemaakt van pulled oats.
Ook lekker om rendang in te verwerken, zijn bao buns. Deze zachte, gestoomde broodjes maak je gemakkelijk zelf, maar kun je ook bij de toko halen. Maak deze bao buns met zelfgemaakte rendang en een frisse koolsalade of ga voor de vegetarische versie met rendang van pulled oats. Dankzij allerlei smaakmakers mis je het vlees geen moment.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment